Presentatie onderzoek Eén taal, meer stemmen

uur, Nieuwspoort

Dinsdag 13 maart presenteren we in Nieuwspoort Den Haag het onderzoek Eén taal, meer stemmen. Een onderzoek naar de best practices en mogelijkheden voor kennisdeling en samenwerking tussen de Nederlandse en Vlaamse journalistiek.  We nodigen je graag uit voor deze presentatie.

Vlaanderen en Nederland staan voor dezelfde journalistieke uitdagingen: een gefragmenteerde markt met concurrentie van grote Amerikaanse spelers, verlies van de jongere doelgroep, verminderd vertrouwen in de journalistiek. En de landsgrenzen lijken steeds minder relevant nu een groot deel van de Nederlandse dagbladen in handen zijn van Vlaamse eigenaars. Vaak klinkt dan ook de roep dat we meer samen moeten optrekken. Meer kennis delen, gezamenlijke projecten opzetten, leren van elkaars overheidsbeleid en fondsen op elkaar aan laten sluiten. Maar is dat inderdaad haalbaar en wenselijk?

Een Nederlands-Vlaamse commissie heeft zich, in opdracht van het Nederlandse Stimuleringsfonds voor de Journalistiek, gebogen over deze kwestie. De hoofdvraag van de commissie, bestaande uit Jo Bardoel, Leen d’Haenens, Andra Leurdijk en Dirk Vanhegen, was: zouden Nederland en Vlaanderen meer kunnen samenwerken op het gebied van journalistiek en journalistieke innovatie?

Het onderzoeksrapport zal inzicht geven in de verschillen en overeenkomsten van het journalistieke landschap in beide landen, het gehanteerde mediabeleid en de inrichting van en steun aan innovatie.

  • Datum: di. 14 maart 2018
  • Locatie: Nieuwspoort, Lange Poten 10, Den Haag
  • Inloop: 12:00 
  • Presentatie : 12:30 – 13:30
  • Achteraf Vlaams-Nederlandse lunch!

Meld je aan

 

 

Dit evenement is gemaakt door admin.