17 oktober: Het nieuwe uitgeven, hoe maak je gebruik van kansen in deze tijd?

uur, Van Deysselhuis, Amsterdam

Worden je oude titels in de ramsj gedaan? Word je als auteur door je uitgever niet meer gevraagd of je met een nieuw werk bezig bent? Heb je een backlist met werken waar niets meer mee gedaan wordt? Kan je geen uitgever vinden voor je manuscript? Welke nieuwe kansen biedt deze tijd?

Dit coachingscollege is gericht op nieuwe manieren van uitgeven. Hoe werkt een facilitaire uitgeverij voor gevestigde auteurs en voor debutanten? Hoe zit het met de kosten en hoe worden de opbrengsten verdeeld? Hoe kun je met een relatief kleine oplage net zoveel of zelfs meer verdienen dan op basis van de gebruikelijke royaltyvergoeding? Hoe werkt het met de korting voor het centraal boekhuis? Hoe gaat het met de distributie? Hoeveel inspanning moet je hiervoor als auteur zelf verrichten en hoeveel ondernemerszin heb je hiervoor nodig? Samen met Geert Kimpen ga je stap voor stap met deze vragen aan de slag.

 

Voor wie?

Voor gevestigde auteurs maar ook beginnende auteurs die graag meer willen weten over het nieuwe uitgeven en daarmee meer willen weten over nieuwe kansen die deze tijd biedt.

 

Door wie?

Geert Kimpen debuteerde in 2006 met de bestseller De Kabbalist, waarna er nog meer titels verschenen. In 2015 begon hij de facilitaire uitgeverij PARIS BOOKS, waarbij de schrijver een actieve rol speelt in het uitgeeftraject. Ondertussen geeft hij zijn backlist in eigen beheer uit bij PARIS BOOKS en beleeft zijn debuutroman De Kabbalist zijn 31e druk. Hij weet hoe je boeken succesvol onder de aandacht kan krijgen.

 

Wil je nu al aan de slag?
Wil je per omgaande al aan de slag? Vraag dan nu alvast een individueel coachingstraject met Geert aan. Daarvoor geeft de Auteursbond een ruime vergoeding.

 

Praktische info

  • Datum: 17 oktober 2018
  • Tijd: 13.00 tot 17.00 uur
  • Locatie: Van Deysselhuis, De Lairessestraat 125, Amsterdam
  • Leden: €30,-
  • Niet-leden: €40,-. Als niet-leden binnen een week na het coachingscollege lid worden van de Auteursbond, wordt het verschil verrekend met de contributie.
  • Maximaal aantal deelnemers: 12
  • Koffie en thee inbegrepen

Ben je geïnteresseerd in dit coachingscollege, maar kun je je niet aanmelden, om wat voor reden dan ook? Mail dan naar training-coaching@auteursbond.nl.

 

Aanmelden

 

 

Inschrijven voor 31 oktober.

 

Vergelijkbaar aanbod ligt rond de €65,- en hoger. Dankzij een tijdelijke, eenmalige subsidie van onder andere het Nederlands Letterenfonds en het Nederlands Filmfonds kan de Auteursbond de eigen bijdrage van dit coachingscollege beperkt houden.