19 oktober: Hoe blijf je vitaal in een zittend beroep?

uur, Het Literatuurhuis, Utrecht

Voor de meesten van ons geldt dat we meer uren overdag zitten dan dat we ’s nachts slapen. Veel mensen ontwikkelen daardoor klachten. Minder creativiteit, gewichtstoename, gebrek aan concentratie, schouderklachten, rugklachten etc.

Hoe kun je een gezonde balans in je dag brengen? Hoe kun je meer bewegen? Je werkplek op een ergonomisch verantwoorde manier inrichten? Werkgerelateerde klachten voorkomen of ermee omgaan? Hoe let je op je vitaliteit, die berust op je fysieke, mentale en emotionele welbevinden?

In deze derde editie van dit coachingscollege werk je met Marc Hoogers, fysiotherapeut en ondernemer, aan onderwerpen zoals: voeding, de oorzaken en gevolgen van gezondheidsklachten, mentale fitheid en stress, belasting en belastbaarheid in relatie tot gezondheid, en het belang van een goede slaapkwaliteit.

Voor wie?
Schrijvers en vertalers die (al dan niet preventief) bewuster met werkgerelateerde gezondheidsvragen aan de slag willen gaan en op zoek zijn naar een bewustere verhouding tot het eigen lichaam binnen de werksituatie.

Door wie?
Marc Hoogers heeft jarenlang gewerkt in gezondheidscentra en medisch specialistische revalidatiegeneeskunde. De laatste jaren ligt zijn focus op het behouden en mogelijk verbeteren van arbeidsvermogen en prestaties. Als expert op het gebied van vitaliteit werkt Marc voor onder andere BeBright en de Universiteit Utrecht.

 

Individueel vervolg?

Na een coachingscollege kun je nog individuele vragen hebben. Daarvoor biedt Marc Hoogers ook individuele coaching aan, en de Auteursbond geeft een ruime vergoeding.

 

Praktische info
• Datum: vrijdag 19 oktober 2018
• Tijd: 13.00 tot 17.00 u
• Locatie: Het Literatuurhuis, Oudegracht 237, Utrecht
• Leden: € 30
• Niet-leden: € 40. Als niet-leden binnen een week na het coachingscollege lid worden van de Auteursbond, wordt het verschil verrekend met de contributie.
• Maximaal aantal deelnemers: 12
• Koffie en thee inbegrepen

 

Ben je geïnteresseerd in dit coachingscollege, maar kun je je niet aanmelden, om wat voor reden dan ook? Klik hier voor alternatieven. 

Vergelijkbaar aanbod ligt rond de €65,- en hoger. Dankzij een tijdelijke, eenmalige subsidie van onder andere het Nederlands Letterenfonds en het Nederlands Filmfonds kan de Auteursbond de eigen bijdrage van dit coachingscollege beperkt houden.