26 juli: DEEL 2: Welke stappen zet je van roman, verhaal, toneeltekst, concept naar filmscript?

uur, Van DeysselhuisNa het eerste coachingscollege van Moniek Kramer was er veel vraag naar meer. Haar tweede coachingscollege bouwt voort op het eerste college. Maar je kunt Deel 2 ook volgen zonder het eerste college gevolgd te hebben.

 

Loop je rond met een idee voor een film? Heb je een toneeltekst die beter tot z’n recht komt in filmvorm? Of misschien heb je een verhaal of roman liggen die zich geweldig leent voor een vertelling op het witte doek? De overstap van proza naar script werd al eens gemaakt door auteurs als William Faulkner en J.K. Rowling. Welke stappen zijn er nodig om van een eerste inspirerende gedachte via een synopsis naar een uitgewerkt filmscript te komen?

 

Het tweede coachingscollege gaat dieper in hoe je werkt aan kernscènes, dialoog en subtekst en het creëren van gelaagde karakters. Hoe stuwt je scène het verhaal voort? Hoe beïnvloeden de karaktereigenschappen van je hoofdpersoon je plot?

 

Voor wie?
Voor auteurs en journalisten die interesse hebben om een idee of een al bestaand verhaal tot een script uit te leren werken.

 

Door wie?
Moniek Kramer is een veelvuldig gelauwerd scenario- en toneelschrijver, regisseur en docent (o.a. Lucia de B.). Ze schrijft, ontwikkelt en begeleidt scenario’s voor films, tv-films en series, presenteerde en organiseerde ‘Het Schrijfpaleis’ in EYE Amsterdam. Prijzen: o.a. Gouden Pen, Comeniusprijs, Perspectiefprijs, Emmy Award, Gouden Beeld, Gouden Kalf, Nederlandse Oscar inzending Lucia de B.. Op dit moment werkt ze aan de productie Hannah’s Paradise met Warner Bros. Haar specialiteit is: authenticiteit naar boven halen en die passend maken in een ijzersterke structuur.

(NB. Dit coachingscollege wordt georganiseerd vanuit het sectieoverstijgende Training-Coaching-programma.)

 

Individueel vervolg?

Na een coachingscollege kun je nog individuele vragen hebben. Daarvoor biedt Moniek Kramer ook individuele coaching aan, en de Auteursbond geeft een ruime vergoeding.

 

Praktische info
• Datum: donderdag 26 juli 2018
• Tijd: 13.00 tot 17.00 u
• Locatie: Van Deysselhuis, De Lairessestraat 125, Amsterdam
• Leden: € 30
• Niet-leden: € 40. Als niet-leden binnen een week na het coachingscollege lid worden van de Auteursbond, wordt het verschil verrekend met de contributie.
• Maximaal aantal deelnemers: 12
• Koffie en thee inbegrepen

 

Ben je geïnteresseerd in dit coachingscollege, maar kun je je niet aanmelden, om wat voor reden dan ook? Klik hier voor alternatieven.

 

Meld je aan

 

Vergelijkbaar aanbod ligt rond de €65,- en hoger. Dankzij een tijdelijke, eenmalige subsidie van onder andere het Nederlands Letterenfonds en het Nederlands Filmfonds kan de Auteursbond de eigen bijdrage van dit coachingscollege beperkt houden.