Medische cursus – levensreddende handelingen

uur, Hilversum, Old School Projects

Deze training is onderdeel van ZZP cursusaanbod 50% korting.

 

Voor wie?

Voor iedereen die de training Verslaggeving in Conflictgebieden heeft gevolgd of voor hen die vergelijkbare trainingen hebben gedaan, omdat kennis en vaardigheden op dit specifieke gebied na verloop van tijd weg zakken. Het levensreddend handelen is nu eenmaal geen routine. De eerste 10 tot 15 minuten zijn cruciaal voor het overleven van een ernstige verwonding. Als medische faciliteiten niet beschikbaar of bereikbaar zijn is men aangewezen op de eigen kennis en vaardigheden.

 

Inhoud

Tijdens het ochtenddeel is er opfrissing en verankeren van kennis en handelingen. Daarna wordt het levensreddende protocol behandeld inclusief praktijk. Wat te doen bij een verwonding door  een aanslag of beschieting. In de middag wordt het protocol in diverse scenario’s verder geoefend om er zoveel mogelijk routine in te brengen. Verder zal er aandacht zijn voor verkeersongevallen, nog altijd het grootste risico in conflictgebieden.

 

De trainer

De cursus zal worden gegeven door Ruben Venetiaan. Hij heeft veel ervaring opgedaan binnen de Nederlandse Defensie organisatie. Maar in de afgelopen jaren heeft hij als zelfstandig trainer/coach voornamelijk civiele organisaties getraind zoals; Het ICC, BuZa, het IICI, de Landelijke Eenheid, NGO’s, de VN maar ook zelfhulp (ZHKH) tijdens de NVJ Academy-training Verslaggeving in Conflictgebieden.

 

Praktische info

Datum: vrijdag 21 september 2018

Tijd: 09.30 – 17.00 uur

Locatie: Old School Projects, Eemnesserweg 107, 1221 CW Hilversum

Prijs: € 295  /  € 147,50 voor Auteursbond-leden, NVJ-leden en niet-leden die geregistreerd zijn bij de KvK

Maximaal aantal deelnemers: 8

Bij de cursus zijn koffie/thee en een lunch inbegrepen.

Meer informatie, inschrijving en betaling op de website van de NVJ Academy >

 

 

 

ZZP cursusaanbod 50% korting is een samenwerking tussen de Auteursbond en NVJ Academy om met 50% korting cursussen en trainingen te volgen. LIRA heeft deze samenwerking mede mogelijk gemaakt.

Auteursbond-leden, NVJ-leden en niet-leden die geregistreerd zijn bij de KvK, kunnen hier gebruik van maken.