Schoolbezoeken voor jeugdboekenschrijvers, hoe maak je het aantrekkelijk?

uur, Het Literatuurhuis

 

Voor jou als jeugdboekenschrijver zijn schoolbezoeken van groot belang.

Zulke bezoeken liggen op het randje van ‘lesgeven’. En net zoals bij lesgeven ligt de sleutel tot succes in interactie met de leerlingen en in een goede voorbereiding. Maar hoe zorg je daarvoor? Hoe laat je de leerlingen actief meedoen?

 

In dit coachingscollege ga je praktisch aan het werk, met een kleine groep. Je ontwikkelt ideeën of materiaal voor je eigen schrijversbezoek, in het basis-, speciaal en voortgezet onderwijs (vmbo, havo en vwo).

 

Welke structuur geef je aan je schrijversbezoek? Hoe maak je losse onderdelen, zoals een quiz of spelelementen, die je naar wens in je bezoek kunt inpassen? En hoe zorg je ervoor dat je bezoek goed wordt voorbereid in de klas?

 

Voor wie?

Auteurs die behoefte hebben aan meer handvatten bij het ontwikkelen van hun schrijversbezoek.

 

Door wie?

Tanja de Jonge is zelf jeugdboekenauteur sinds 2009, is daarnaast schrijfdocent creatief schrijven en werkt als educatiespecialist in de openbare bibliotheek, waarbij ze jarenlang ervaring heeft opgedaan met het ontwikkelen van lessen en schoolbezoeken t.b.v. leesbevordering.

 

Praktische info

  • Datum: vrijdag 25 mei 2018
  • Tijd: 13.00 tot 17.00
  • Locatie: Het Literatuurhuis, Oudegracht 237, Utrecht
  • Leden: € 30
  • Niet-leden: € 40. Als niet-leden binnen een week na het coachingscollege lid worden van de Auteursbond, wordt het verschil verrekend met de contributie.
  • Maximaal aantal deelnemers: 12
  • Koffie en thee inbegrepen
  • Neem je eigen boeken mee, zodat je ermee aan de slag kunt.

 

Ben je geïnteresseerd in dit coachingscollege, maar kun je je niet aanmelden, om wat voor reden dan ook? Klik hier voor alternatieven. 

 

Aanmelden

Het maximale aantal aanmeldingen is bereikt.

 

Vergelijkbaar aanbod ligt rond de €65,- en hoger. Dankzij een tijdelijke, eenmalige subsidie van onder andere het Nederlands Letterenfonds en het Nederlands Filmfonds kan de Auteursbond de eigen bijdrage van dit coachingscollege beperkt houden.