Symposium uitreiking Gouden Freelancer Award

uur

De uitreiking van de Gouden Freelancer Award op 1 november 2019 hangt samen met een symposium. Thema van dit jaar is: De Florerende Freelancer: hoe kun je als freelance journalist werkelijk floreren?

De Gouden Freelancer
De Gouden Freelancer Award is een tweejaarlijkse prijs voor het beste, door freelancers geproduceerde journalistieke verhaal. Voor redacteuren in vaste dienst zijn er prachtige vakprijzen zoals De Tegel. Maar daarmee blijft zoveel fantastisch werk onbelicht. Daarom heeft journalistencollectief Bureau Wibaut de Gouden Freelancer in het leven geroepen.

Symposium
Er zijn ’s morgens workshops en ’s middags een plenair programma met onder andere Mirjam Prenger (UvA), terrorisme-expert Bette Dam, Erwin van ’t Hof en Sjoerd Arends van De Pegel, en hoofdredacteur The Correspondent Eliza Anyangwe. Na de uitreiking van de Gouden Freelancer Award volgt nog een borrel. Organisator Bureau Wibaut brengt op 1 november ook nog een boek uit: Hosselen, harken en andere handigheden. Survivalgids voor freelance journalisten (uitgeverij Van Gennep).