Workshop Auteursrecht

uur, Van Deysselhuis, Amsterdam

Hoera, je hebt een leuke vertaal- of schrijfopdracht in de wacht gesleept. Maar dan bekruipt je een ongemakkelijk gevoel als je het contract doorleest. Wat staat er eigenlijk? Ach, het zal vast wel goed zijn, denk je en je zet je handtekening.

Herkenbaar? Kom dan naar de Workshop Auteursrecht, waarin alles aan bod komt wat je altijd over auteursrecht wilde weten, maar nooit durfde te vragen. In de workshop behandelen we aan de hand van concrete voorbeelden de kernbegrippen uit het auteursrecht, leggen we uit wat er in een goed contract moet staan en besteden we aandacht aan veel voorkomende conflicten. Daarnaast is er natuurlijk ruimte om jullie vragen en problemen in te brengen.

Na deze workshop onderteken je nooit meer een contract zonder het goed gelezen te hebben!

De workshop wordt geleid door Martin de Haan – freelance schrijver, vertaler en docent, die zich actief inzet voor de verbetering van arbeidsvoorwaarden van vertalers – en Marloes van Rossum, jurist van de Auteursbond.

De deelnemers krijgen een leesopdracht als huiswerk.

Kosten

  • Leden: € 15,-
  • Niet-leden: € 40,-. Het verschil krijg je terug als je binnen een week alsnog lid wordt van de Auteursbond. Dit wordt verrekend met de contributie.
  • Je aanmelding is pas geldig als wij je betaling ontvangen hebben.

> Meld je aan!