Nieuws

Van Doesburghuis Parijs, zomer 2018

11 september 2017

Het Letterenfonds biedt in de zomer van 2018 een bijzondere residency aan in het Van Doesburghuis in Meudon-Val-Fleury/Parijs. Deze eenmalige residentiemogelijkheid in de atelierwoning die Theo van Doesburg eind jaren twintig voor hemzelf en zijn vrouw Nelly ontwierp, wordt aangeboden als aanvulling op de intensieve literaire campagne die de letterenfondsen in Frankrijk voeren. Schrijvers en vertalers worden opgeroepen om uiterlijk 1 oktober 2017 een voorstel in te dienen voor ofwel de gehele verblijfsperiode van vier maanden van mei tot en met augustus ofwel voor twee maanden (mei/juni of juli/augustus 2018).

De Nederlandse cultuurfondsen – Mondriaan Fonds, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Fonds Podiumkunsten en het Filmfonds – stellen de komende drie jaar de atelierwoning voor een periode beschikbaar aan kunstenaars die werkzaam zijn op de vele gebieden waarbinnen Theo van Doesburg en Nelly actief waren: architectuur, beeldende kunst, literatuur, dichtkunst, muziek, vormgeving en podiumkunsten.

Wilt u voor een nieuw boek onderzoek doen? Of juist een periode geconcentreerd werken? Het Letterenfonds werkt komend jaar eenmalig samen met het van Doesburghuis in Parijs. Biografen, schrijvers in alle literaire genres, en literair vertalers kunnen tot zondag 1 oktober a.s. een voorstel indienen voor deze residentiemogelijkheid.

Lees meer.