Nieuws

Willem de Vlam nieuwe voorzitter sectie Toneelschrijvers

11 september 2017

Een wisseling van de wacht heeft plaatsgevonden in de sectie Toneelschrijvers. Voorzitter Don Duyns treedt terug. Hij wordt opgevolgd door zijn collega Willem de Vlam. De rest van het bestuur bestaat uit Maaike Bergstra (secretaris), Robert van Dijk (penningsmeester) en Jannemieke Caspers (algemeen lid).

‘Trots ben ik op de groei van de sectie toneelschrijvers en het groeiende bewustzijn onder de leden dat je je als auteur van een theatertekst meer mag laten geleden,’ zegt Don. ‘Ik kijk terug op alle meetings met plezier, nog wel het meest op het interview dat Anouk Saleming en ik met de onvergelijkbare Judith Herzberg hielden. Ik heb met alle sectieleden heel prettig samengewerkt en een hoop geleerd. Natuurlijk blijft er nog een hoop te doen, maar dat vertrouw ik mijn opvolger Willem de Vlam en zijn bentgenoten met een zeer gerust hart volkomen toe!

‘Don opvolgen is ook geen gemakkelijke opgave,’ aldus Willem over zijn nieuwe functie. ‘Voorlopig is het mijn ambitie om over een paar jaar bij mijn eigen vertrek niet enkel rokende puinhopen achter te laten. Dat wil zeggen: de aanwas van nieuwe leden te blijven bevorderen en de belangen van die leden te behartigen. Ik kom nog maar net kijken, dus mijn vijfjarenplan is nog niet tot in de details uitgewerkt.’