Nieuws

Eervolle vermelding voor PLOT bij Louis Hartlooper Prijs

21 september 2017

De jaarlijkse Louis Hartlooper Prijs is uitgereikt aan Joyce Roodnat voor het boek Hee… zie je dat!? – De films van Ed van der Elsken. De Louis Hartlooper Prijs voor de Beste Filmpublicatie is voor de dertiende keer uitgereikt aan een persoon die zich met een publicatie verdienstelijk heeft gemaakt voor de geschreven filmcultuur. Joyce Roodnat won de prijs eerder in 2005.

PLOT, het magazine over scenarioschrijven van het Netwerk Scenarioschrijvers, was ook genomineerd en werd door de jury onderscheiden met een “eervolle vermelding”, een unicum in de geschiedenis van de prijs. De jury sprak in haar rapport van “een publicatie met zeer veel potentie die nog volop in ontwikkeling is […] De teksten geven een verdieping bij de actualiteit van de Nederlandse filmcultuur in de breedste zin.”

De voltallige redactie van PLOT, bestaand uit Oene Kummer (hoofdredacteur), Mirjam Groen, Bart Juttmann, Gertie Schouten en Marc Veerkamp, was er om de prijs in ontvangst te nemen. “Dit is een ongelooflijke eer,” reageert de redactie verheugd. “Dit motiveert ons om PLOT nog beter te maken, een nog breder publiek te bereiken en te informeren over het vak scenarioschrijver.”

De prijzen werd uitgereikt door de juryvoorzitter Sytske Kok. De jury bestond verder uit Eric Blom, Katja Draaijer, Mick van Rossum en Thomas den Drijver.