Nieuws

Vlammetje voor Onno Kalverda

4 juli 2018

Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 16 juni is Onno Kalverda onderscheiden met het Vlammetje, de erepenning voor leden van de Auteursbond. Onno stond in 2006 aan de wieg van de Vereniging van Educatieve Auteurs en was jarenlang een actief bestuurslid. “Het is altijd fijn om waardering te krijgen en even in het middelpunt te staan. Ik vond het dan ook heel leuk om het Vlammetje te mogen ontvangen,” reageerde Onno

Bij de uitreiking van de het Vlammetje aan Onno somde directeur Jan Hilbers een paar van de belangrijkste wapenfeiten van de Educatieve Auteurs op. Het aantal aangesloten auteurs is de afgelopen tien jaar bijna verdubbeld, de educatieve auteurs praten met de Stichting Reprorecht over de geldstroom die samenhangt met leermiddelen en educatieve auteurs toegang hebben tot de Stichting Rechtshulp Auteurs bij conflicten over contracten. “Als kwartiermaker, later bestuurder ben je al die jaren verbonden geweest bij al deze ontwikkelingen.”

In zijn dankwoord schreef Onno: “Nu zijn we een stuk verder, niet alleen door de energierijke mensen in het bestuur, maar ook door de samenwerking met de Auteursbond en de geweldige ondersteuning van de coördinatoren zoals Annemarie van Toorn en het bureau en van de gehele Auteursbond. De kracht van het samengaan merken we al. Men gaat iets voorzichtiger met ons om en is meer bereid te luisteren.”