Bestuur

 Pieter Bart Korthuis (voorzitter)

Pieter Bart Korthuis (1971) studeerde aan de Nederlandse Film en Televisieacademie en de Centro de Capacitación Cinematográfica in Mexico Stad. Hij was bedenker en (hoofd)schrijver van de eerste drie seizoenen van de hitserie PENOZA, die in vijf landen werd geremaked waaronder de VS, Zweden en Rusland. De serie was winnaar van de Zilveren Krulstaart en werd genomineerd voor de prestigieuze Lira Scenarioprijs. Korthuis was showrunner van twee seizoenen VECHTERSHART en regisseerde ook enkele afleveringen. Daarnaast schreef hij  de jeugdserie TROLLIE als ook de telefilms TAARTMAN en DE STERKSTE MAN VAN NEDERLAND (winnaar Prix D’Europa en genomineerd voor de internationale Emmy.) Laatstgenoemde film schreef hij samen met Maarten Lebens met wie hij ook werkte aan de speelfilm GEK VAN ORANJE.

Dorien Goertzen

Dorien Goertzen (1972) studeerde Rechten aan de UvA en specialiseerde zich in Intellectueel Eigendom. Na haar studie werkte ze jarenlang op verschillende plekken in de filmdistributie. Vanaf 2011 combineerde ze een eigen digitale filmdistributie bedrijf (Doco Digital) met het schrijven van scenarios tot ze drie jaar geleden fulltime voor het schrijven koos. Dorien heeft meegeschreven aan alle seizoenen van NIEUWE BUREN. De opnames van haar laatste scenario WAT IS DAN LIEFDE? beginnen in oktober 2018 en de film zal in 2019 in de bioscoop te zien zijn. Verder is ze adviseur voor de Raad voor Cultuur.

Sytske Kok

Sytske Kok (1970) studeerde scenario en regie aan de Filmacademie en het Binger Filmlab, waar ze ook de creative producers opleiding volgde. Ze regisseerde o.a. de internationaal geprezen korte film DE CHINESE MUUR en de TV film IMPASSE waarvoor ze ook het scenario schreef. De afgelopen jaren richt ze zich vooral op het schrijven van films, en minder op regie. Zo schreef zij het scenario voor de One Night Stand TUNNELVISIE. De film viel op een aantal festivals in de prijzen. Naast schrijven geeft ze les aan de Schrijversvakschool, de kunstacademie St. Joost, de Amsterdam Film School en werkt ze freelance als script consultant. Verder is ze lid van het bestuur van het Contractenbureau en adviseert ze voor het Mediafonds.

Aliefka Bijlsma

Aliefka Bijlsma (1972) is schrijver en creatief producent. Ze is geboren op Curaçao en heeft haar hele jeugd in het buitenland gewoond. Ze studeerde rechten, werkte enige tijd op Curaçao in de advocatuur om vervolgens in Amsterdam de overstap naar de film & tv sector te maken. Ze schreef onder meer twee romans, meerdere opiniestukken, artikelen en scenario’s. Daarnaast zet ze nog altijd haar juridische expertise in voor verschillende werkzaamheden binnen de sector. Aliefka is tevens adviseur meerjarensubsidies Letteren en tweejarige regeling Letteren & Podiumkunsten, Amsterdam Fonds voor de Kunst.

Annelouise Verboon-van Naerssen 

Bert Bouma

Amira Duynhouwer

Matthijs Bockting