Nieuws

Martin Koolhoven ontvangt Gouden Pen voor scenario BRIMSTONE

28 januari 2017

Filmmaker Martin Koolhoven ontving gisteren de Gouden Pen voor zijn film BRIMSTONE. De Gouden Pen wordt uitgereikt door het Netwerk Scenarioschrijvers, een sectie van de Auteursbond, aan de scenaristen van films die 100.000 bioscoopbezoekers trekken.

Tegelijkertijd met de Gouden Pen nam Koolhoven ook een Gouden Film in ontvangst voor BRIMSTONE, die wordt uitgereikt door het Nederlands Filmfonds en het Nederlands Film Festival in samenwerking met L’Or Espresso, hoofdsponsor van het Nederlands Film Festival.

De film met o.a. Dakota Fanning, Guy Pearce, Emilia Jones, Carice van Houten en Kit Harington is een duister verhaal dat zich afspeelt aan het einde van de 19e eeuw. Deze spannende, gewelddadige en epische thriller gaat over Liz, een jonge vrouw wiens leven en dat van haar gezin op het spel komt te staan als een huiveringwekkende dominee in haar leven verschijnt.

BRIMSTONE is een film geschreven en geregisseerd door Martin Koolhoven. De film is een productie van N279 Entertainment en X Filme Creative Pool in coproductie met New Sparta Films en is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds en de Netherlands Film Production Incentive. BRIMSTONE wordt gedistribueerd door Paradiso Filmed Entertainment en is momenteel te zien in 97 Nederlandse bioscopen en filmtheaters