Nieuws

LexisNexis, nu ook abonnement op buitenlandse titels mogelijk

2 februari 2017

Goed nieuws voor de gebruikers van het online nieuwsarchief van Nexis: de samenwerking tussen LexisNexis en de Auteursbond wordt voortgezet en zelfs uitgebreid. Leden van de Auteursbond kunnen nu ook buitenlandse titels doorzoeken. De Auteursbond biedt vanaf 1 januari twee abonnementsversies aan: ‘Nederlandse nieuws’ en ‘Nederlands + Internationaal nieuws’.

De Auteursbond en LexisNexis sloten vorig jaar mei een samenwerkingsovereenkomst over de toegang tot het online nieuwsarchief. Het betrof een pilot waardoor leden van de Auteursbond toegang konden krijgen tot bijna alle artikelen van Nederlandstalige kranten, tijdschriften en nieuwssites van de afgelopen dertig jaar met dagelijkse aanvullingen. De pilot is nu omgezet naar een vaste dienst van de Auteursbond en op veler verzoek is er nu ook de mogelijkheid om een abonnement te nemen op buitenlandse titels.

Voordelige toegang

De Auteursbond biedt voor haar leden voordelig toegang tot dit archief. De kosten voor toegang tot regionaal en nationaal nieuws zijn in 2019 € 6,84 per maand (ex. btw). Een abonnement op regionaal, nationaal én internationaal nieuws kost in 2019 € 12,50 per maand (ex. btw).

Het abonnement op LexisNexis ga je aan voor een jaar vanaf het moment dat je start. Na een jaar is het abonnement per maand opzegbaar.

Hoe te werk?

Het aanbod is (vooralsnog) te vinden op de website van de NVJ. Om hier gebruik van te maken moet je eerst een inlog aanvragen via bureau@auteursbond.nl. Nadat je bent ingelogd op www.freelancersassociatie.nl word je doorgelinkt naar de omgeving van LexisNexis, en kun je je abonneren op het ‘Nederlandse nieuws’ of ‘Nederlands + Internationaal nieuws’. De betaling verloopt via Ideal, waarna je direct toegang krijgt tot het nieuwsarchief van LexisNexis.