Nieuws

Zes plannen geselecteerd voor Telefilms

24 mei 2017

Voor de Telefilms van 2019 kwamen 74 voorstellen binnen. Na een voorselectie van twaalf hebben de publieke omroepen nu zes plannen geselecteerd voor de tweede fase. Op basis van de scenario’s wordt beslist of de films definitief in productie gaan.

Het genre voor de Telefilms van 2019 is de familiefilm, waarbij de jeugd vanaf zes jaar mee kan kijken. De verhalen zijn eigentijds, prikkelend, verrassend en/of spannend met uitgewerkte en aansprekende karakters in een sterk verteld verhaal. De films worden in 2019 uitgezonden bij Zapp op NPO 3.

De zes titels in alfabetische volgorde:

FULLY HOOKED UP: Jips droom komt uit als haar gezin besluit met een camper de wijde wereld in te trekken om wilde beren te zien. Als pap onderweg een paniekaanval krijgt en ook de andere gezinsleden te bang zijn om verder te reizen, besluit de achtjarige meid haar eigen plan te trekken.

Scenario: Janneke van der Pal, regie: Steven Wouterlood, producent: Topkapi Films, omroep: NTR

HIERNAMAALS: Een familiefilm over de prijs van geluk. Na de dood van haar moeder heeft Sam (14) de zorg van haar twee broertjes op zich genomen. Als ze zelf na een ongeluk in het Hiernamaals belandt en er achter komt dat ze haar leven over kan doen, besluit ze alles op alles te zetten om de dood van haar moeder te voorkomen.

Scenario en regie: Willem Bosch, producent: Pupkin, omroep: BNN-VARA

HET IRRITANTE EILAND: Een eeuwenoude vloek, een eiland vol irritante mensen, een behekste minister-president en één eenzame jongen vol dromen die het tij misschien kan keren.

Scenario: Tim & Wart Kamps, scenariobijdrage: Don Duyns, regie: Albert Jan van Rees, producent: CTM Films, omroep: VPRO

TAIKI, EEN JAPANSE WOLF: Chiel en Linda vertrekken weinig uitgerust met hun kinderen naar Zweden voor een avontuurlijke vakantie. Onderweg lopen de irritaties zo hoog op, dat ze zoon Bruno (9) uit de auto zetten. Als hij vervolgens in het woud verdwijnt, krijgt de vakantie een wel erg avontuurlijke wending.

Scenario: Karin van der Meer, regie: Mirjam de With, producent: Fiction Valley, omroep: EO

DE TAND DES TIJDS: Niemand vindt de geschiedenislessen van meester Menno leuk. Maar wanneer hij een magische talisman vindt stort hij zijn leerlingen in een avontuur van alle tijden.

Scenario: Tingue Dongelmans en Marc Veerkamp, naar een idee van Joost van den Bosch & Erik Verkerk, regie: Joost van den Bosch & Erik Verkerk, producent: The Film Kitchen, omroep: AVROTROS

ZOMER ZONDER MAMA: Terwijl haar moeder als oorlogscorrespondente naar Syrië reist, logeert Suzan (10) in de zomervakantie bij haar oma. Daar ontmoet ze Parni, een tienjarige vluchtelinge uit het asielzoekerscentrum. Die vriendschap zal haar leven veranderen.

Scenario: Kate Brown, regie: Sanne Vogel, producent: JOCO Media, omroep: KRO-NCRV