Nieuws

Educatieve auteur in de schijnwerpers: Dag van de Educatieve Auteur op 11 november

20 juni 2017

Op 11 november vindt in Amersfoort voor het eerst de Dag van de Educatieve Auteur plaats. Deze dag van inspirerende lezingen en workshops is voor schrijvers van educatief materiaal, voor alle niveaus binnen het onderwijs. Ook uitgevers, redacteuren, leraren en verwante beroepsgroepen zijn welkom. Leren en ontmoeten staan centraal op deze dag, die georganiseerd wordt door de sectie Educatieve Auteurs van de Auteursbond.

Goed lesmateriaal is een onmisbaar onderdeel van excellent onderwijs. Toch wordt er nauwelijks stilgestaan bij het belangrijke werk van educatieve auteurs. “Het onderwijs en de vraag naar educatieve content veranderen snel, onder andere door de digitalisering van het onderwijs. Maar iemand moet die content maken. Op de Dag van de Educatieve Auteur zetten we de makers in de schijnwerpers,” aldus Arend Pottjegort, voorzitter van de sectie Educatieve Auteurs.

Tijdens de Dag van de Educatieve Auteur gaan gastsprekers en workshopleiders in op interessante ontwikkelingen binnen het vakgebied.  Hoofdspreker op de Dag van de Educatieve Auteur is Paul Kirschner, hoogleraar Onderwijspsychologie. Kirschner is expert op het terrein van onderwijsontwerp en leerprocessen, ontwikkeling van interactie in het onderwijs en computerondersteund samenwerkend leren. Ook is hij (co-)auteur van veelgelezen wetenschappelijke publicaties, columns en boeken.

Meld je aan voor de Dag van de Educatieve Auteur.