Nieuws

Dag van de Educatieve Auteur gecertificeerd als nascholing

5 september 2017

De Dag van de Educatieve Auteur is gevalideerd door Registerleraar.nl. Dit betekent dat leraren deze conferentie kunnen bijwonen als deel van hun nascholing of als deskundigheidsbevordering. Ook mogen deelnamekosten worden gedeclareerd bij hun school. De eerste editie van de Dag van de Educatieve Auteur vindt plaats in Amersfoort op zaterdag 11 november aanstaande.

Bij goed onderwijs hoort goed lesmateriaal. Docenten maken vaak zelf hun lessen, naast de op hun school gehanteerde lesboeken van de educatieve uitgeverijen. Het is belangrijk dat bij het ontwerpen van lesmateriaal bewezen effectieve en efficiënte leertheorieën worden gehanteerd. De conferentie- en studiedag van 11 november biedt docenten nadrukkelijk de gelegenheid om hun kennis en vaardigheden omtrent het zelf ontwerpen van lesmateriaal te verbreden en te verdiepen.

Op de Dag van de Educatieve Auteur houdt professor Paul Kirschner een keynote lezing onder de titel “Don’t and Do’s voor leermiddelenmakers.” Verder kunnen docenten en auteurs deelnemen aan inspirerende workshops, zoals het schrijven van pakkende intro’s, het stellen van de juiste vragen, creatief schrijven en het ontwerpen van digitaal en adaptief lesmateriaal. Bekijk het programma.

Aan het eind van de Dag van de Educatieve Auteur is uitreiking van de Educatieve Parel, een prijs voor de beste les van 2017. Docenten en auteurs worden uitgedaagd om een les te ontwerpen rond het actuele thema “Is dit een feit”. Meer informatie is te vinden op www.educatieveparel.nl.

Aanmelden Dag van de Educatieve Auteur.