Nieuws

OPROEP FILMMAKERS AAN KABINET, FRACTIEVOORZITTERS EN TWEEDE KAMER

4 oktober 2019

Lees hier de brief The Circle of Film. Deze brief is gisteren verstuurd naar onder meer de ministers van Financiën, Economische Zaken en OCW, ondertekend door vele filmmakers en filmmakerverenigingen, waaronder de Netwerk Scenarioschrijvers/Auteursbond.

Wij bepleiten hierin de structurele versterking van de positie van Nederlandse audiovisuele producties om een kwalitatief hoogstaand, divers en toegankelijk aanbod van films en series te waarborgen. En dat de eindexploitanten van films en series in financiële zin duurzaam onderdeel worden van de Nederlandse filmproducties, door een systeem van heffingen en investeringsverplichtingen. 

Wil de Nederlandse filmcultuur overleven, dan zal de filmketen een filmketting moeten worden.