Nieuws

Luister en huiver: korte spannende verhalen vanaf 19 december op de radio

12 december 2019

Wil je spannende misdaadverhalen horen? Stem dan af op het VPRO radioprogramma ‘Nooit meer slapen’. Onder de titel ‘Luister en huiver’ zijn vanaf donderdag 19 december 8 nachten lang 8 korte, spannende verhalen te horen van bekende Nederlandse misdaadauteurs.

‘Luister en huiver’ is een coproductie van de Auteursbond (sectie misdaadauteurs), het VPRO radioprogramma Nooit Meer Slapen en uitgeverij Ambo Anthos. Na afloop van de radio-uitzendingen brengt Ambo Anthos in januari 2020 de luister-en-huiver-verhalen uit als audioboek en als ebook.

Spanning past bij de nacht
‘Luisteren is het nieuwe lezen,’ zegt Michael Berg, thrillerauteur en initiatiefnemer van het project. ‘Spannende verhalen zijn bij uitstek geschikt om te beluisteren. Ik was blij verrast dat de VPRO en Ambo Anthos meteen ja zeiden toen we het project voorstelden.’

Inge ter Schure, redacteur VPRO Radio: ‘Bij Nooit Meer Slapen houden we van mooie verhalen. De spannende verhalen van Luister en huiver passen perfect bij de nacht, wanneer het leven net iets mysterieuzer is dan overdag.’

Piet van Riele, uitgever bij Ambo Anthos: ‘We brengen onze boeken in zoveel mogelijk vormen op de markt en verkennen alle mogelijkheden om lezers te bereiken. Dit initiatief is daar een perfect voorbeeld van.’

Verhalen
De verhalen zijn vanaf 19 december te horen, steeds na het nieuws van 01.00 uur.

  • 19 dec: Jacob Vis – Vreemd wild
  • 20 dec: Loes den Hollander – Code rood
  • 23 dec: Jeroen Windmeijer – Mijn naam is Occlo
  • 24 dec: Carla Vermaat – Bevroren
  • 25 dec: Nicolet Steemers – IJsval
  • 26 dec: Edward Hendriks – Writer’s block
  • 27 dec: Charles den Tex – Hotel Terminus
  • 30 dec: Ilse Ruijters – Stilleven

Tweede serie
Er komt in ieder geval een tweede serie Luister-en-huiver-verhalen. Acht misdaadauteurs werken ondertussen aan nieuwe, spannende verhalen die in mei/juni 2020 te horen zullen zijn.