Bestuur Misdaadauteurs

Michael Berg

Michael Berg (Pseudoniem van Michel van Bergen Henegouwen, 1956) werkte bijna 25 jaar bij de Publieke Omroep als radiodocumentairemaker, netmanager en programmaleider. Daarnaast schreef hij hoorspelen, een kindertelevisieserie en liedjes voor radio en tv. In 2004 emigreerde hij naar Frankrijk om thrillers te gaan schrijven. Hij debuteerde in 2008 met Twee zomers. Berg werd diverse malen genomineerd voor de Diamanten Kogel en de Gouden Strop. In 2013 won hij met Nacht in Parijs de Gouden Strop. Het boek stond 14 weken onafgebroken in de CPNB Top60. Michael Berg schreef ook korte verhalen die gepubliceerd werden in Duitsland en de VS. Inmiddels heeft hij 10 thrillers geschreven. Sinds 2017 woont Michael Berg weer in Nederland.

Joyce Spijker

‘Sinds we bestaan, vertellen we verhalen. In een wereld waarin we worden overspoeld met informatie is de kracht van verhalen groter dan ooit, daarom help ik je met het vertellen van jouw verhaal en deel ik de mijne met je.’ Joyce Spijker (1984) begon haar schrijfcarrière in 2013 toen ze met de spannende roman Spotlight debuteerde bij Meulenhoff Boekerij. Later volgde de thriller In de familie (2016) en gaf ze het interviewboek Ruimte voor liefde uit (non-fictie, 2019). Vervolgens stapte ze over naar Ambo|Anthos voor Volg me (thriller, 2019) en lanceerde ze de korte verhalen podcast ‘Take5’ (2021). In 2016 besloot ze haar baan in loondienst vaarwel te zeggen en sinds die tijd schreef ze 1000+ blogs en coachte ze 500 mensen online en offline met schrijven. Inmiddels helpt ze creatieve ondernemers en bedrijven bij het vertellen van hun verhaal, staat ze zelf op het podium als keynotespeaker rondom storytelling, treedt ze op als dagvoorzitter en werkt ze aan een nieuw boek. Ze is niet vormvast, maar heeft wel favoriete thema’s die vaak terugkomen, zoals (zelf)liefde, relaties, technologie en gedrag, filters, zien en gezien worden en persoonlijke groei. Ze houdt lezers graag een spiegel voor en laat personages graag worstelen met de uitdagingen (en mogelijkheden) van onze tijd. Als millennial is ze verslingerd aan social media, die ze inzet om te communiceren met lezers en nieuw materiaal te delen én ze deelt deze kennis ook met haar collega auteurs.

Foto: Ruud Pos

Ilse Ruijters 

Ilse Ruijters (1979) debuteerde in 2014 als thrillerschrijfster met De onderkant van sneeuw. Daarna volgden meer thrillers en een non-fictieboek. Stuk voor stuk wonnen haar thrillers prijzen, zoals de Hebban Thriller Award en MAX Zilveren Vleermuis. Enkele jaren maakte ze schrijfvideo’s voor De nieuwe bibliotheek en korte tijd vlogde ze voor lees.bol.com. Sinds 2022 is Ilse lid van het bestuur van de sectie Misdaadauteurs.

Daan Fousert

Daan Fousert (1947) schrijft naast thrillers ook psychologische- historische-, en spirituele romans. Zijn kennis en ervaring met mensen zet hij om in aansprekende personages en spannende dialogen. Tijdens zijn carrière in het bedrijfsleven is hij gaan schrijven, eerst zakelijke boeken daarna andere boeken. Nu is hij voltijd auteur. Van zijn hand verschenen: Onvermijdelijk, Verdwenen, Caitlin. Verborgen verleden (2014), Caitlin II. Wapenfeit (2015), Stemmen van Verre (2015), Wandelen in liefde (2016), Jachtig (2019), Botox (2020), Vrouwenpact (2022).

Edwin Zonneveld

Edwin studeerde Commerciële Economie op de HEAO in Velp en werkte tweeënveertig jaar in internationale marketingfuncties en werd innovatie-expert. Hij woonde in Duitsland, België, en Oostenrijk, maar verdeelt sinds zijn pensioen de meeste tijd tussen Frankrijk en Nederland. Hij begon hier in 2016 met succes thrillers te schrijven en bracht net zijn zevende boek in de Inspecteur Starck-reeks uit. Zijn boeken spelen zich af rond de riet- en moeraslanden van het National Park Weerribben-Wieden en zijn zonder uitzondering gebaseerd op historische feiten, waaraan hij fictie toevoegt. Hij is autodidact en beschrijft zijn schrijfstijl als: “Ik schrijf zoals ik lees; ik laat me door de volgende bladzijde verrassen en bereik zo een ‘fantastisch’ resultaat.” Hij schrijft onder de schrijversnaam Edwin P.C. Zonneveld en publiceert zijn nieuwe boeken sinds kort in eigen beheer bij Bluegunbooks.