Educatieve Auteurs…

maken het onderwijs!

Gedreven onderwijsontwikkelaars, didactische experts, enthousiaste vakspecialisten, onderwijskundige creatievelingen en geïnspireerde makers, …
Van lesmateriaal voor leerlingen, studenten en professionals in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, beroepsonderwijs, hoger onderwijs, volwasseneneducatie, NT2-cursussen, …
Gebruikt in onderwijs, musea, stichtingen, verenigingen en bedrijven, …
Over allerlei onderwerpen: van taal en lezen tot burgerschap, van rekenen en muziek tot zorg en welzijn, van geschiedenis en ruimtevaarttechniek tot beeldende vorming. En alles wat daartussen ligt. Educatieve auteurs maken het onderwijs!

De sectie Educatieve Auteurs van de Auteursbond behartigt de belangen van auteurs en ontwikkelaars van educatief materiaal en zetten zich in voor positieverbetering, professionalisering en kennisuitwisseling van, voor en met vakgenoten. Hoe we dat doen?

 • Belangenbehartiging
  Als lid kun je een beroep doen op de hulp van juristen van de Auteursbond. Je kunt bijvoorbeeld gratis advies inwinnen over je contract. We zetten ons in voor betere contracten en vergoedingen, arbeidsvoorwaarden en auteursrechten.
 • EduSchrift
  EduSchrift is het gratis online magazine voor iedereen die beroepsmatig bezig is met de ontwikkeling van educatief materiaal. EduSchrift biedt een mix van inhoudelijke achtergrondartikelen, columns, actualiteiten en juridische informatie.
 • Dag van de Educatieve Auteur
  Vakgenoten ontmoeten elkaar op de ‘Dag van de Educatieve Auteur’: een inspirerende dag met presentaties en workshops waarbij leren en ontmoeten centraal staan. De eerstvolgende editie staat voor 2025 gepland.
Meester Mark tijdens de Dag van de Educatieve Auteur 2019
 • Online activiteiten
  Zo’n acht keer per jaar organiseren we een online-activiteit voor leden en niet-leden. In 2021 hadden we de workshop Zichtbaarheid op LinkedIn door LinkedInexpert Harrie Lamers, een workshop Duurzaam onderhandelen door jurist en onderhandelspecialist Petra Vries en een workshop Glasheldere instructies schrijven door taalspecialist Marcel Lemmens. Verder is er twee keer per jaar een activiteit op juridisch vlak, bijvoorbeeld een juridisch Vragenuurtje waarin juridische vragen van leden worden beantwoord door Marcel Fokkink, jurist van de Auteursbond.
 • Netwerkborrels
  Het is leuk om elkaar te ontmoeten! Onze netwerkborrels organiseren we in de winter tijdens de NOT of de IPON. Voor de zomerborrel trekken we het land in, waarbij we telkens een andere regio aandoen.

Word lid en krijg de Onderhandelgids cadeau!

De sectie Educatieve Auteurs van de Auteursbond heeft speciaal voor leden de Onderhandelgids laten schrijven. Deze superhandige gids is geschreven door Petra Vries, juriste en expert in succesvol duurzaam onderhandelen. Dat is onderhandelen met een goed resultaat voor jou én voor de ander. Met aandacht voor de relatie, zodat je in de toekomst nog vaker en met plezier zaken doet met elkaar.

Wie lid wordt van de sectie Educatieve Auteurs ontvangt de digitale Onderhandelgids als exclusief welkomstgeschenk. Dus schrijvende docenten, onderwijsontwikkelaars, redacteuren en auteurs bij educatieve uitgeverijen en in het onderwijs opgelet: dit is nóg een steengoede reden om te kiezen voor een lidmaatschap. Want naast workshops, een stevig netwerk, vakinhoudelijke kennis en juridisch advies haal jij als lid met de Onderhandelgids een handig naslagwerk in huis.

Petra Vries geeft regelmatig workshops voor de Auteursbond en ook voor onze sectie.

Nieuwsgierig geworden? Word direct lid en krijg de Onderhandelgids cadeau. Studentleden zijn ook van harte welkom om zich in te schrijven.

Word lid van de Auteursbond >>

Bestuur