9 jun 2022
Avond van het Spannende Boek en uitreiking Gouden Strop

Thrillerfans en schrijvers komen samen in Bibliotheek Neude tijdens de Avond van het Spannende Boek. Een avond vol interviews, films, een thrillerquiz en tevens de uitreiking van de Nederlandse Thrillerprijzen, waaronder de NBD Biblion Gouden Strop.
 
Ontdek alle motieven van bekende Nederlandse thrillerschrijvers als Thomas Olde Heuvelt, Marion Pauw, Marion van de Coolwijk en Loes den Hollander tijdens interviews en voorleessessies. Of schuif aan bij Charles den Tex, Peter Römer en Willem Asman. En maak kennis met interessante nieuwkomers zoals Dana Smit afkomstig van de Londense recherche.

Ga de uitdaging aan en speur mee in echte cold cases, in samenwerking met onderzoeksbureau Dupin, leer crimineel Utrecht kennen, en test je kennis in een thrillerquiz. Het Moordwijven-collectief, thrillerauteurs Anya Niewierra, Ingrid Oonincx, Marlen Visser, Liesbeth van Kempen en Isa Maron, zorgen voor de thrillerquiz. Uiteraard zijn er boeken en laat je je favoriete titels signeren. 

Voor alle bezoekers is er bij vertrek een goodiebag (t.w.v. €15) beschikbaar.

Bekijk hier het programma van de avond! Bij de prijsuitreikingen in het Theater is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, het is mogelijk de uitreiking via een livestream vanuit de Grote hal te volgen of schuif aan bij een van de andere programma’s.

De Thrillerprijzen

De NBD Biblion Gouden Strop, de prijs voor de beste oorspronkelijk Nederlandstalige spannende roman, bestaat sinds 1986. Met een geldbedrag van € 10.000 voor de winnaar is het de belangrijkste thrillerprijs van Nederland. Een vakjury bepaalt de winnaar. Diezelfde vakjury bepaalt de winnaar van de NBD Biblion Schaduwprijs, de prijs voor het spannendste (oorspronkelijk) Nederlandstalig debuut. De winnaar van deze prijs ontvangt € 1.000.

De Hebban Thrillerprijs bestaat sinds 2020 en is naast de Hebban Debuutprijs de tweede lezersjuryprijs van lezerscommunity Hebban.nl. Honderd lezers bepalen de shortlist, een professionele jury bepaalt het winnende boek. De winnaar ontvangt een award en een promotiepakket op Hebban ter waarde van € 2.500.

De Zilveren Strop, de prijs voor het beste Nederlandstalige korte spannende verhaal, wordt dit jaar voor de tweede keer uitgereikt. De prijs is een samenwerking van Hebban en de Stichting Gouden Strop. De winnaar ontvangt € 500 en de beste spannende verhalen verschijnen in een e-book en luisterboek dat gratis gedownload kan worden.

Aanmelden

Aanmelden kan via de website van Bibliotheek Utrecht.

Informatie

Start om

18:00

Locatie

Bibliotheek Neude

Utrecht

Neude 11

Utrecht

Sluit je aan!