24 sep 2022
Dag van het Scenario 2022: De sterkste schakel

Hoe maak je van jouw scenario een zo sterk mogelijke fundering waar de rest van de filmketen verder op kan bouwen? Aan de hand van het overkoepelende thema ‘toegankelijkheid’ komen diverse scenarioschrijvers aan bod en onderzoeken we hoe zij hun scenario’s toegankelijk maken voor iedereen in de keten – van woord tot scherm. Centraal dit jaar staan films met bijzondere verhalen en afwijkende vertelvormen waarbij de stem van de maker sterk resoneert.

Moderators: Amira Duynhouwer en Jaap-Peter Enderlé

Schrijven zonder dialoog

Met scenaristen Sonja Wyss en Simon de Waal ontleden we een script en kijken naar scenes waarbij emotie niet door dialoog wordt overgebracht, maar door het samenspel van verhaal, handelingen en beeld.

Wie bepaalt de hokjes?


Amira en Jaap Peter spreken met Nanouk Leopold, Susan Stam en Yücel Kopal over Arthouse in Nederland, toegankelijkheid en nieuwe stemmen.

Koen Mortier


In gesprek met de Vlaamse regisseur, scenarist en producent Koen Mortier gaan we dieper in op de scenario’s van zijn indrukwekkende films Ex-Drummer, 22 mei, Angel en de boekverfilming Skunk waaraan hij nu de laatste hand legt.

En verder

  • Bekendmaking winnaar ANV Visser-Neerlandiaprijs voor Scenario 2022
  • Presentatie En het woord werd beeld
  • Schrijvers aan het woord

Toegang             

Gratis voor leden van het Netwerk Scenarioschrijvers (vol=vol)

Leden ontvangen begin september een uitnodiging met aanmeldcode voor een gratis ticket

Informatie

Start om

14:00

Eindigt om

17:00

Locatie

Stadsschouwburg Utrecht

Grote zaal

Sluit je aan!