23 sep 2023
Dag van het Scenario 2023

Doorgaan met Kijken

  • Zaterdag 23 september 2023
  • Stadsschouwburg Utrecht – Grote zaal
  • 14:30 – 17:30 uur, borrel na afloop

Een grote serie op televisie of bij één van de streamers: Welke scenarioschrijver droomt daar niet van? Maar welke kwaliteiten heb je daar eigenlijk voor nodig? Hoe is het om in een schrijf duo te werken? En hoe kan nieuw serietalent worden opgeleid? Tijdens de Dag van het Scenario kijken we samen met diverse scenaristen naar de toekomst van het vakgebied.

How to Sell Drugs Online (fast)

De Duitse makers Philipp Käßbohrer en Matthias Murmann werken als scenaristen producent voor eigen series. Hoe ervaren zij de samenwerking met streamers? En hoe gaan zij om met de druk van een razend populaire serie?

Schrijven in een team

Samen met Salma Chafouk Idrissi en Zainab Goelaman (Katwalk, NPO) en met Martin van Steijn en Ingrid van Berkum (Hockeyvaders, Videoland) onderzoeken we de samenwerking binnenschrijfduo’s. Hoe maak je actuele maatschappelijke vraagstukkentoegankelijk voor publiek? Hoe beïnvloedt het succes van streamers de werkwijzevan de omroepen?

Aanstormend talent

De schrijvers van kleuterserie Tentje Plof (EO) schuiven aan om hun ervaringen met het opleidingstraject ‘NPO-Team Up’ te delen. Onder leiding van hoofdschrijver Tijs van Marle werkten beginnende scenaristen Aya Talmon en Lorans al Dandachli in een writersroom. Welke verantwoordelijkheden krijg je als beginnend scenarist? Hoe ga je als hoofdschrijver om met verschillende stemmen? En waar zijn de andere plekken waarop nieuwe makers meters kunnen maken?

Presentatie: Lisa Loeb

Informatie

Start om

14:30

Eindigt om

17:30

Locatie

Stadsschouwburg Utrecht

Sluit je aan!