14 dec 2023
De kunst van het missen – een gespreksavond met Hanne Hagenaars

Eén van de beste en meest ontroerende persoonlijke boeken die het afgelopen jaar werd geschreven is Missen als ronde vorm van schrijver en tentoonstellingsmaker Hanne Hagenaars. De moeder van Hagenaars had vuurvaste handen – van hete pannen kreeg ze heus geen blaren -, haar keukenschort was bevriend met vlekken en over haar leeftijd deed ze geheimzinnig. Als Hagenaars’ driftige vader voor zijn werk bij Defensie in een andere stad was gestationeerd, daalde er een rust over huize Hagenaars neer. Om en om mochten de kinderen bij hun moeder in bed slapen. Koesterend en veilig.

Maar Hagenaars’ moeder stierf aan kanker toen Hanne achttien was. Haar vader had binnen een half jaar een nieuwe, blonde vrouw die tussen de lakens kroop. De dood van haar moeder, was een groot gat. Niemand thuis praatte erover. Er ontstond een overvloed aan stilte. Iedereen ging door met z’n leven.

Nu is er een boek waarin het gemis van Hagenaars’ moeder door elke bladzijde ritselt: poëtisch, lyrisch, kunstzinnig en verstild.

Missen als een ronde vorm is het tweede boek waarin Hagenaars beeldende kunst verstrengelt met levensvragen.

De Auteursbond nodigt met trots Hanne Hagenaars uit voor een avond vol gesprekken over gemis en verwondering. Lucette ter Borg (bestuurslid van de sectie Jouralistiek/Non Fictie) zal de avond modereren.

Missen als ronde vorm is onder andere te koop via Athenaeum.

Voor wie?

Zowel leden van de sectie Journalistiek/Non-fictie, als niet-leden zijn welkom.

Wanneer en waar?

Donderdag 14 december 2023 van 19.30 – 22.00 uur, inclusief een borrel.
Van Deysselhuis, De Lairessestraat 125, 1075 HH Amsterdam

Groepsgrootte

40 personen

Kosten

  • 5 euro voor leden van de Auteursbond
  • 7,50 euro voor niet-leden van de Auteursbond

Informatie

Start om

19:30

Eindigt om

22:00

Locatie

Van Deysselhuis

De Lairessestraat

1075 HH

AMSTERDAM

Sluit je aan!