14 feb 2022
Kijken met… Mijke de Jong

Op maandagavond 14 februari 2022 organiseren het Netwerk Scenarioschrijvers en de DDG weer een “Kijken met….” in het Ketelhuis in Amsterdam. Onze gast is deze editie niemand minder dan Mijke de Jong.

Mijke is één van de meest productieve filmmakers van ons land. Het afgelopen filmfestival in Utrecht ontving zij het Gouden Kalf voor de Filmcultuur en haar twaalfde speelfilm gaat deze maand in première op het IFFR.

Mijke wordt geroemd om haar acteursregie en haar werk en haar leven zijn nauw met elkaar verweven. Zo is haar laatste film ALONG THE WAY ontstaan op Lesbos waar ze filmlessen gaf in een vluchtelingenkamp.

Wat zijn de films die haar inspireren en in welke films herkent ze haar eigen werkproces? Aan de hand van door haar gekozen filmfragmenten gaat Jaap Peter Enderlé daarover met haar in gesprek. Net als vanouds zijn jullie vragen aan Mijke weer meer dan welkom.

We verheugen ons erop dat we live mogen. We doen nu geen aanschuifdiner en borrelen tot diep in de nacht gaat deze keer ook nog niet lukken. Dat houden jullie nog tegoed bij een volgende editie.

Inloop: 19.30 uur

Aanvang: 20.00 uur


Informatie

Start om

19:30

Eindigt om

20:00

Locatie

Het Ketelhuis

Pazzanistraat 4

1014 DB

AMSTERDAM

Sluit je aan!