18 apr 2023
Komt een vrouw bij de h@cker…

Vorig jaar werden meer dan drie miljoen mensen slachtoffer van cybercrime, van jong tot oud en van laagopgeleid tot hoogopgeleid. Ook steeds meer kleine ondernemers worden gehackt en raken alles kwijt. Hoe komt dat en hoe kun je dat voorkomen? Tijdens deze laagdrempelige en interessante sessie vertelt onderzoeksjournaliste Maria Genova over de nieuwste trucs van hackers en wat de meeste mensen online verkeerd doen. De sessie is interactief, met veel voorbeelden uit de praktijk en er komen veel vragen aan bod. Hoe onthoud je bijvoorbeeld tientallen verschillende wachtwoorden? Waarom mag je niet hetzelfde wachtwoord voor verschillende websites gebruiken? Trap je in een vals Whatsapp bericht? Hoe herken je de betere phishingmails? Sturen hackers ook fysieke brieven? Kan een wifi-deurbel of een beveiligingscamera toegang geven tot alle vertrouwelijke informatie op je laptop? Hoe herken je een kwaadaardige app? Kun je van tevoren een oplichter op Marktplaats of een valse advertentie op Facebook herkennen? 

Maria Genova, bekend van de boeken Komt een vrouw bij de h@cker en Snel geleerd, slim online, neemt je ook kort mee naar de digitale toekomst. 

Op 18 april kun je je digitale kennis testen tijdens deze inspirerende sessie. Je krijgt ook de kans om een mooie prijs te winnen. 

Kosten: Vijf euro voor leden van de Auteursbond, tien euro voor niet-leden.

Informatie

Start om

19:00

Locatie

Van Deysselhuis

Souterrain

De Lairessestraat

1075 HH

AMSTERDAM

Sluit je aan!