25 nov 2022
Lezing: AI en boeken

Een paar maanden geleden stond literair Nederland op zijn kop toen bekend werd dat NBD Biblion zijn recensenten ontsloeg en dat het werk wordt overgenomen door de computer. AI is niet meer weg te denken uit onze wereld en ook niet uit de boekenwereld. Tijd dus om ons meer in dit fenomeen te verdiepen.

Victor Bergen Henegouwen is directeur van Bookarang, een bedrijf dat software ontwikkelt voor o.a. leesadviezen. Bookarang maakt sinds twee jaar deel uit van NBD Biblion. De software wordt gebruikt in veel bibliotheken in Nederland en Vlaanderen

Kan de computer inderdaad een recensie schrijven? Lukt het de computer om te voorspellen of een boek een bestseller wordt? In hoeverre wijken de leesadviezen van Bookarang af van die van Bol en Amazon? Of van een mens van vlees en bloed? En wat kunnen wij schrijvers leren van AI?

Dat zijn de onderwerpen die op vrijdag 25 november aan bod komen. De lezing vindt plaats in het souterrain van het Lodewijk van Deijsselhuis (De Lairessestraat 125, Amsterdam) Er zijn ongeveer 20 zitplaatsen. Meld je daarom svp tijdig aan! Toegang is uiteraard gratis incl. borrel na afloop.

Informatie

Start om

16:00

Eindigt om

18:00

Locatie

Van Deysselhuis

De Lairessestraat 125

1075 HH

AMSTERDAM

Sluit je aan!