29 nov 2022
Lezing en interview Judith Koelemeijer

Lezing en interview Judith Koelemeijer, auteur van de recent verschenen biografie ‘Etty Hillesum – het verhaal van haar leven’

Judith Koelemeijer publiceerde onlangs haar nieuwste boek, een biografie over de Joodse, in 1943 in Auschwitz vermoorde schrijfster Etty Hillesum. Hillesums maar twee jaar omspannende dagboek ‘Het Verstoorde Leven’ en haar brievenbundel ‘Het denkende hart van de barak’ werden in de jaren tachtig van de vorige eeuw bestsellers. Een biografie kwam er nooit.

Tot nu. Koelemeijer, bekend van haar non-fictieboeken ‘Het zwijgen van Maria Zachea’ (2001), ‘Anna Boom’ (2008) en ‘Hemelvaart’ (2013), deed zeven jaar onderzoek naar de Joodse vrouw die weigerde onder te duiken.

Haar onderzoek voerde haar van Nederland naar Amerika en Polen. Koelemeijer heeft een schat aan nog onbekend materiaal verzameld. In deze biografie geeft zij een nieuw perspectief op Etty’s rusteloze jeugd, haar linkse studentenjaren, en haar uiteindelijke keuze om ‘het lot van haar volk te delen’ en niet onder te duiken.

Voor wie

Journalisten, non-fictieschrijvers en letterkundigen.

Wanneer

Dinsdag 29 november 2022 van 20.00 – 22.00 uur, met aansluitend een borrel.

Groepsgrootte

Maximaal 30 personen.

Presentator

Lucette ter Borg.

Kosten

  • Leden € 5,-
  • Niet-leden 10,-

Informatie

Start om

20:00

Eindigt om

22:00

Locatie

Van Deysselhuis

De Lairessestraat 125

1075 HH

Amsterdam

Sluit je aan!