10 okt 2021
Open Space sessie toneelschrijven

Kom op zondagmiddag 10 oktober naar Theater Bellevue om te lunchen met je collegatheaterauteurs en mee te doen aan de Open Space sessie rondom toneelschrijven. Ook het TheaterTekstTalentstipendium wordt uitgereikt.

  • Aanvang: 14.00 uur
  • Borrel in de Smoeshaan: vanaf circa 17.00 uur

Het TheaterTekstTalentstipendium

Het TheaterTekstTalentstipendium is een grote prijs binnen de podiumkunsten: een werkbeurs van 12.500 euro waarmee het winnende plan uitgewerkt kan worden én 22.500 euro voor de toekomstige enscenering. Het is een initiatief van Fonds de Versterking, ontwikkeld en uitgevoerd door het Prins Bernard Cultuurfonds, met als doel schrijvers van nieuwe theaterteksten te ondersteunen. De prijs werd vorig jaar bij uitzondering aan twee auteurs toegekend, vanwege de hoge kwaliteit van hun plannen. Tjeerd Posthuma en Marc Wortel hebben het stipendium al lang mogen ontvangen, maar we komen nu pas toe aan het vieren.

Open Space Format

Na de uitreiking beginnen we aan een Open Space Format, een super democratische manier om met elkaar in gesprek te gaan. Na een gezamenlijk begin gaat de groep uiteen in break-out sessies. Alle aanwezigen zijn nadrukkelijk uitgenodigd om het initiatief tot een break-out sessie te nemen en op die manier een onderwerp met de aanwezigen te bespreken. De regels van Open Space zijn: De deelnemers zijn de juiste deelnemers. De hoeveelheid mensen die komt is de juiste hoeveelheid. Als het klaar is, is het klaar (maar om 17.00 uur begint de borrel in De Smoeshaan).

De lunch waar we mee beginnen wordt verzorgd door De Smoeshaan. Master of ceremony is Gian van Grunsven. 

Let op: Theater Bellevue ontvangt met het Coronatoegangsbewijs. Houd bij binnenkomst door de draaideur uw Coronatoegangsbewijs via de CoronaCheck-app of een print via CoronaCheck.nl bij de hand!

Fonds De Versterking
Prins Bernhard Cultuur Fonds
Theater Bellevue
Het Toneelschrijfhuis
Platform Aanvang
Auteursbond Theaterauteurs    

Informatie

Start om

14:00

Locatie

Theater Bellevue

Sluit je aan!