3 - 24 sep 2021
Training Succesvol duurzaam onderhandelen

Je wilt een hoger tarief vragen. Of betere afspraken maken over het aantal correctierondes. Maar je hebt regelmatig het gevoel dat je als zzp’er automatisch in de zwakkere rol zit ten opzichte van je opdrachtgever. Dat maakt onderhandelen onaantrekkelijk, want je wilt toch die opdracht. Hoe kun je zo onderhandelen dat de relatie goed blijft én zelfs versterkt wordt door het onderhandelingsproces? Hoe pak je dat aan?

Onderhandelen is een ondernemersvaardigheid waar je niet zonder kunt als zzp’er. Maar als je niet goed weet hoe je het moet aanpakken, kan het je veel stress, tijd en geld kosten.

In deze training leer je stevig onderhandelen op de inhoud en tegelijk de relatie versterken.

Je leert om een onderhandeling zó aan te pakken dat je samen tot een win–win-situatie kan komen. Geen getouwtrek of hakken in het zand, maar ook geen liters water bij de wijn.

Je leert onderhandelen op basis van de principes van de Harvard-methode. Deze methode is ontwikkeld om situaties met strijdige belangen op de best mogelijke manier op te lossen.

Dit levert de training je op:

  • je leert hoe je met meer rust en zelfvertrouwen lastige gesprekken aangaat. Je staat stevig in je schoenen en kunt je belangen helder onder woorden brengen.
  • je ervaart meer controle bij onderhandelingen: je bent goed voorbereid en weet hoe een onderhandeling verloopt, je komt niet snel voor verrassingen te staan.
  • je weet hoe je de ander meekrijgt om open en constructief te onderhandelen.
  • je leert jezelf beter kennen, waardoor je makkelijker met lastige mensen onderhandelt.

Daarnaast ontvang je een persoonlijk werkboek met daarin het stappenplan, formats voor onderhandelgesprekken en checklists voor het voorbereiden van een onderhandeling. Dit werkboek gaat je helpen bij elke toekomstige onderhandeling.

Voorbereiding

Je krijgt vooraf de theorie van de Harvard-methode voor win-win-onderhandelen opgestuurd om door te lezen. Daarnaast vul je een vragenlijst in over je onderhandelstijl.

Ook houden we een telefonisch intakegesprek van ongeveer 15 minuten. Zo leren we elkaar alvast kennen en kan ik de training zo goed mogelijk laten aansluiten bij jouw vragen en onderhandelsituaties.

Kosten

De training kost €50 voor leden, €175 voor niet-leden.
En dat ga je terug verdienen. Want goed leren onderhandelen gaat je de rest van je leven ontzettend veel opleveren. Veel daarvan is niet in geld uit te drukken: zelfvertrouwen, nachtrust, plezier, betere relaties, leuker werk, meer tijd, minder stress. Financieel gaat het je absoluut betere deals opleveren: meer winst, interessantere klussen, betere tarieven, betere afspraken. Meer van wat jij wilt.

Beter leren onderhandelen versterkt je financiële en zakelijke positie, draagt bij aan je professionalisering en maakt je een interessante gesprekspartner voor klanten en collega’s.

Kijk ook eens hiernaar: werktuigppo.nl. Dat is een subsidiemogelijkheid voor opleidingskosten voor zzp’ers in de creatieve sector.

Over de trainer

Petra Vries is trainer en adviseur Succesvol Duurzaam Onderhandelen en jurist.

Meer informatie over Petra Vries

Online en energiek!

De training duurt 2x een halve dag en vindt online plaats op 3 en 24 september.
De training is afwisselend en actief en daardoor gegarandeerd 100% Zoom-moe-vrij.
Je neemt gewoon deel aan een training met leuke mensen en een enthousiaste trainer. En met je eigen goeie koffie of thee.
Je zit niet de hele dag achter je scherm. Je krijgt geen powerpoint-presentatie te zien. We hebben veel lol, je leert ontzettend veel en de dag vliegt voorbij.


Informatie

Locatie

Online via Zoom

Sluit je aan!