16 mrt 2022
Workshop Auteursrecht voor boekenschrijvers

Misschien ben je bezig met je eerste manuscript, misschien heb je al 30 werken gepubliceerd. Contracten lezen en begrijpen kan lastig blijven, en hoe langer je er over nadenkt, hoe meer vragen je krijgt. Wat is het verschil tussen een exclusieve licentie en een rechtenoverdracht? Wanneer kan ik aanspraak maken op een bestsellerbeding? Kan ik mijn contract (ooit) beëindigen?

Op deze en andere vragen geven we antwoord in een workshop over auteursrecht en contracten. We behandelen de kernbegrippen uit het auteursrecht, leggen uit wat er in een goed uitgeefcontract moet staan en besteden aandacht aan het honorarium. Uiteraard staan we stil bij het nieuwe Modelcontract voor de uitgave van oorspronkelijk Nederlandstalig literair werk (afgelopen zomer verschenen en hier te vinden). Daarnaast is er natuurlijk ruimte om jullie vragen in te brengen.

Na deze workshop ga je zekerder de onderhandelingen over je volgende boek in!

Voor wie

Boekenschrijvers (Letterkundigen, Jeugdboekenschrijvers, Misdaadauteurs, Non-Fictie).

Wanneer

Woensdag 16 maart van 14:00 tot 16:00. Voorafgaand aan de workshop ontvang je de link naar de beveiligde virtuele ontmoetingsplek (via Zoom).

Groepsgrootte

Maximaal 35 personen.

Docenten

Marloes van Rossum, juriste bij de Auteursbond, en Aby Hartog, jeugdboekenschrijver en oud-voorzitter van de sectie Jeugdboekenschrijvers.

Kosten

  • Leden: gratis.
  • Niet-leden: € 40. Als je binnen een week alsnog lid wordt, krijg je het verschil terug.

Meld je hier aan

Let op: de naam die je opgeeft bij aanmelding dient overeen te komen met de naam waarmee je bij Zoom deelneemt. Indien de Zoom-schermnaam niet overeenkomt met onze deelnemerslijst, word je niet toegelaten tot de workshop.

Informatie

Start om

14:00

Eindigt om

16:00

Locatie

Online via Zoom

Sluit je aan!