7 nov 2022
Workshop Auteursrecht voor vertalers

Hoera, je hebt een leuke, vertaalopdracht in de wacht gesleept. Maar dan bekruipt je een ongemakkelijk gevoel als je het contract doorleest. Wat staat er eigenlijk? Ach, het zal vast wel goed zijn, denk je en je zet je handtekening.

Voor vertalers organiseren we opnieuw de workshop over auteursrecht en contracten. We behandelen de kernbegrippen uit het auteursrecht, leggen uit wat er in een goed vertaalcontract moet staan en besteden aandacht aan het honorarium. Daarnaast is er natuurlijk ruimte om jullie vragen in te brengen.

Na deze workshop ga je zekerder de onderhandelingen over je volgende vertaalopdracht in!

Voor wie

Vertalers en ondertitelaars.

Wanneer

Maandag 7 november van 14:00 tot 16:00. Voorafgaand aan de workshop ontvang je de link naar de beveiligde virtuele ontmoetingsplek (via Zoom).

Groepsgrootte

Maximaal 35 personen.

Docenten

Marloes van Rossum, juriste bij de Auteursbond, en Anne Marie Koper, vertaalster en voorzitster van de sectie Vertalers.

Kosten

  • Leden: gratis.
  • Niet-leden: € 40. Als je binnen een week alsnog lid wordt, krijg je het verschil terug.

Aanmelden

Let op: de naam die je opgeeft bij aanmelding dient overeen te komen met de naam waarmee je bij Zoom deelneemt. Indien de Zoom-schermnaam niet overeenkomt met onze deelnemerslijst, word je niet toegelaten tot de workshop.

Informatie

Start om

14:00

Eindigt om

16:00

Locatie

Online via Zoom

Sluit je aan!