1 dec 2022
Workshop Contracten en recht voor educatieve auteurs

Let op: deze workshop is verplaatst van 24 november naar 1 december!

Als educatief auteur heb je te maken met contracten en rechten. Soms duizelt het je, zoveel als er is om bij te houden. Maar je vragen en twijfels worden er niet minder om. Loop jij in je werkpraktijk tegen onduidelijkheden of onzekerheden aan rond je contract of rechten en wil je daarin advies of antwoord?

Bijvoorbeeld: hoe zit het met makerschap (wie is de auteur), exploitatierechten (hoe mag jouw werk worden gebruikt) en persoonlijkheidsrechten (zoals naamsvermelding en verzet tegen wijziging)? Welke verdere rechten zijn er eigenlijk van belang? Wat houden een billijke vergoeding, bestsellerbepaling, non usus en transparantieverplichting in? En hoe wat is het verschil tussen een makershonorarium en exploitatievergoeding? Op deze en andere vragen geven we antwoord in de workshop Contracten en recht voor educatieve auteurs. We behandelen de kernbegrippen ten aanzien van makerschap, exploitatierechten, persoonlijkheidsrechten en verdere contractrechten. Daarnaast is er natuurlijk ruimte om jullie vragen in te brengen.

Voor wie

Educatieve auteurs, zowel zelfstandig werkend als voor een onderwijsinstelling of uitgeverij.

Wanneer

Donderdag 1 december van 14:00 tot 16:00 uur.

Voorafgaand aan de workshop ontvang je de link naar de beveiligde virtuele ontmoetingsplek (via Zoom).

Groepsgrootte

Maximaal 35 personen.

Docenten

Marcel Fokkink, jurist bij de Auteursbond en Irene Campfens, (educatief) auteur en bestuurslid van de sectie Educatieve Auteurs.

Kosten

  • Leden: gratis.
  • Niet-leden: € 40. Als je binnen een week alsnog lid wordt, krijg je het verschil terug.

Aanmelden

Let op: de naam die je opgeeft bij aanmelding dient overeen te komen met de naam waarmee je bij Zoom deelneemt. Indien de Zoom-schermnaam niet overeenkomt met onze deelnemerslijst, word je niet toegelaten tot de workshop.

Informatie

Start om

14:00

Eindigt om

16:00

Locatie

Online via Zoom

Sluit je aan!