4 nov 2020
Geannuleerd: Workshop ‘Hosselen’

Freelancen is meer dan alleen stukkies tikken, toch? Hoe maak je je schrijverspraktijk sterker, diverser en leuker? Op welke manier zie je meer kansen dan beperkingen, haal je meer plezier uit je werk en creëer je meerdere inkomstenstromen? In het boek Hosselen, Harken en andere handigheden delen de journalisten van journalistencollectief Bureau Wibaut hun ervaringen, kennis en inzichten. In deze workshop inspireren Jop de Vrieze en Jasper van Vugt jou aan de hand van het boek om jouw schrijfpraktijk te versterken en verbreden. Oftewel: de hosselaar in je wakker te schudden.

In deze workshop kijken we eerst hoe jouw praktijk eruitziet:

  • Wat zijn de valkuilen, waar zijn de (potentieel) zwakke punten?
  • Wat zijn je wensen, hoe ziet je ideale praktijk eruit?
  • Hoe maak je je werkpraktijk sterker, leuker en diverser?
  • Hoe bouw je meer lef, eigenzinnigheid en karakter in je werk?

Wat kun je verder verwachten:

  • Inspiratie met voorbeelden en ervaringen
  • Hulp bij het zien en realiseren van kansen
  • Ideeën om je werk leuker en diverser te maken
  • Strategieën om je werkpraktijk robuuster maken
  • Manieren om toe te komen aan toffe (journalistieke) projecten

Het resultaat: freelancen met meer lef en een gevoel van autonomie.

De docenten

Jasper van Vugt schrijft over muziek en de entertainmentindustrie voor o.a. OOR, Jazzism, Entertainment Business en Metro. Na dat hij jarenlang stuk na stuk schreef zonder daar veel aan over te houden, zet hij tegenwoordig het onderwerp van zijn expertise breder in. Hij hosselt de meest diverse klussen rond muziek bij elkaar, onder meer als (gast)docent op het Conservatorium van Amsterdam, gespreksleider op Eurosonic Noorderslag, copywriter voor bandbio’s en bestuurslid voor Stichting GRAP en de Popronde.

Jop de Vrieze noemt zichzelf wetenschapsjournalist maar minstens zozeer hosselaar. Onder de erbarmelijke financiële omstandigheden die vrijwel elke freelancer in de media kent, weet hij door creatief ondernemerschap en het slim uitventen van zijn expertise een prima boterham te verdienen. Dat doet hij met louter journalistieke klussen, aangevuld met praatjes, gastcolleges en zo nu en dan een moderatieklus. Hij schrijft voor onder meer de Volkskrant, De Groene en Marie Claire, publiceerde twee boeken en won in 2016 de AAAS Kavli Science Journalism Gold Award.

Kosten

Leden: € 30,- niet-leden: € 60,-. Het verschil krijg je terug als je binnen een week alsnog lid wordt van de Auteursbond.

Je aanmelding is pas geldig als wij je betaling hebben ontvangen.

Informatie

Start om

13:00

Eindigt om

17:00

Locatie

Van Deysselhuis

De Lairessestraat125

1075 HH

AMSTERDAM

Sluit je aan!