13 apr 2022
Workshop Pakkende intro’s schrijven voor educatieve auteurs

In deze workshop leer je op basis van tips en voorbeelden intro’s schrijven die leerlingen enthousiast maken om verder te lezen. De intro van een tekst is een buitenkans voor de educatieve auteur. Dit is de plek om de leerling bij de lurven te pakken. Om hem enthousiast te maken. Om hem voor je te winnen. Is de intro goed, dan gaat hij vol goede moed de rest van de paragraaf of het hoofdstuk in. Is de intro saai of flauw, dan wordt de rest een worsteling voor lezer en schrijver. Marc ter Horst geeft je tal van voorbeelden en legt uit waarom ze werken. Daarna ga je zelf aan de slag. Deze workshop is in iets andere vorm ook gegeven op de Dag van de Educatieve Auteur 2017. 

Benodigdheden

Eventueel één of meerdere cases: onderwerpen waarvoor je graag een pakkende intro wilt. Heb je geen case, dan kun je ook gewoon meedoen.

Wat levert het je op?

Zeven technieken om pakkende intro’s te schrijven, inspiratie en meer schrijfplezier.

Voor wie

Educatieve auteurs

Wanneer

13 april om 15.30 – 17.00 uur, met digitale inloop vanaf 15.15 uur.
Voorafgaand aan de workshop ontvang je de link naar de beveiligde virtuele ontmoetingsplek (via Zoom).

Groepsgrootte

Maximaal 12 personen

Docent

Marc ter Horst is al 20 jaar educatief auteur, maar concentreert zich tegenwoordig vooral op het schrijven van informatieve kinderboeken. Inmiddels heeft hij 8 titels op zijn naam staan, waaronder het meervoudig bekroonde en veel vertaalde Palmen op de Noordpool en het voor de Woutertje Pieterse Prijs genomineerde Viruswereld. Meer info: www.marcterhorst.nl.

Kosten

Leden: € 7,50; niet-leden: € 25,-. Als je binnen een week alsnog lid wordt, krijg je het verschil terug.

Aanmelden

Meld je hier aan.

Let op: de naam die je opgeeft bij aanmelding dient overeen te komen met de naam waarmee je bij Zoom deelneemt. Indien de Zoom-schermnaam niet overeenkomt met onze deelnemerslijst, word je niet toegelaten tot de workshop.

Informatie

Start om

15:30

Eindigt om

17:00

Locatie

Online

Sluit je aan!