Bestuur Educatieve Auteurs

Annemiek Verhoef (voorzitter)

Annemiek zette in 1990 de eerste stappen op het pad van educatieve auteur bij de toenmalige uitgeverij Nijgh & van Ditmar Educatief. Als docent omgangskunde en gezondheidskunde was zij verbonden aan een mbo-school in Den Haag en omstreken. Inmiddels is zij al bijna 20 jaar fulltime educatief auteur / tekstschrijver en sieren meer dan 50 educatieve uitgaven haar boekenkast. Zij schrijft vooral voor studenten mbo zorg en welzijn, maar maakt ook uitstapjes naar andere sectoren en doelgroepen. 

Hubertine van den Biggelaar (secretaris)

Hubertine werkte van 1996 tot en met 2004 bij uitgeverij Zwijsen als bureauredacteur en redacteur. Vanaf 2004 is zij zelfstandig tekstschrijver en (educatief) auteurs. Als freelancer redigeerde zij kinderboeken voor verschillende uitgeverijen en schreef ze voor diverse educatieve projecten voor het basisonderwijs. Daarnaast schreef ze incidenteel mee aan projecten voor het mbo-onderwijs. Naast haar werk als educatief auteur is Hubertine werkzaam als adjunct-hoofdredacteur bij een lokale omroep.

Irene Campfens

Irene komt uit een ‘echt onderwijzersgezin’ maar koos op haar zestiende voor een andere loopbaan: de zorg. Ze werkte in totaal 21 jaar in zorg en welzijn, waarvan 17 jaar in de geestelijke gezondheidszorg. Sinds 2013 is Irene freelance tekstschrijver en ontwikkelaar; vanaf medio 2017 doet ze dit fulltime. Irene schrijft voor middelbaar beroepsonderwijs, publieke organisaties, ondernemers en als herinneringsspecialist voor particulieren. Ook is Irene redacteur van EduSchrift, het online magazine van de sectie Educatieve Auteurs. Bijscholing in journalistiek en narratieve communicatie volgt Irene regelmatig. In april 2021 verscheen haar (semi-)autobiografische boek Gedialogeerd, waarom eenzaamheid een verbindingswoord is

Karin Janssen

Karin heeft naar haar studie Nederlands voornamelijk gewerkt als educatief auteur. Ze heeft aan de uiteenlopende methodes meegeschreven in opdracht van diverse uitgeverijen, voornamelijk voor het basis- en voortgezet onderwijs. Op dit moment schrijft ze voor lezen, film, Nederlands VO en natuur en techniek. Inmiddels is ze al meer dan dertig jaar werkzaam in dit vak. Ze krijgt het meest energie van het werken aan methodes met vernieuwende concepten waarbij niet alles is vastgelegd en veel nog moet worden onderzocht en uitgedacht.