Bestuur

Annemiek Verhoef (voorzitter)

Annemiek Verhoef zette in 1990 de eerste stappen op het pad van educatieve auteur bij de toenmalige uitgeverij Nijgh & van Ditmar Educatief. Als docent omgangskunde en gezondheidskunde was zij verbonden aan een mbo-school in Den Haag en omstreken. Sindsdien schrijft zij vooral voor leerlingen vmbo en mbo zorg en welzijn, maar maakt zij ook uitstapjes naar andere sectoren en doelgroepen.  Inmiddels is zij al bijna 20 jaar fulltime educatief auteur / tekstschrijver en sieren meer dan 50 educatieve uitgaven haar boekenkast.

Ruben Rump (penningmeester)

Ruben is momenteel werkzaam als docent Economie & Ondernemen bij een vmbo-school in Haarlem. Daarnaast traint hij docenten bij het gebruik van ICT, robotica en nieuwe digitale vaardigheden. Sinds 2004 schrijft hij voor verschillende uitgeverijen. Ooit is hij begonnen bij ThiemeMeulenhoff met het schrijven van een boekje over Mens & Maatschappij. Daarnaast werkt hij mee aan de examenbundel aardrijkskunde. De laatste jaren schrijft hij steeds vaker over digitale tools, robotica en gamedesign.

Marit van der Veer 

Na haar studie Toegepaste Onderwijskunde (Universiteit Twente, 2001) werkte Marit achtereenvolgens als ontwikkelaar van lesmateriaal voor het basisonderwijs bij de CED-Groep in Rotterdam en als redacteur primair onderwijs bij educatieve uitgeverij ThiemeMeulenhoff. Sinds 2012 is zij eigenaar van Marit van der Veer – Onderwijskundig ontwerp & Tekstontwikkeling. Zij werkt met veel enthousiasme en plezier mee aan de ontwikkeling van educatief materiaal voor diverse sectoren in het onderwijs. Als onderwijskundige is zij overal inzetbaar, maar haar hart ligt het dichtst bij projecten op het gebied van taal, lezen, kunst en cultuur.

Rineke Crama 

Rineke studeerde Nederlandse letterkunde en werkte tien jaar bij een grote educatieve uitgeverij als redacteur binnen het fonds Nederlands, literatuur en kunstvakken. Sinds 2009 is zij freelance (eind)redacteur met schrijfambities op haar vakgebied Nederlands. Vanuit de nobele gedachte een bijdrage te leveren aan goed lesmateriaal, werkt zij voor verschillende educatieve uitgeverijen aan folio- en/of digitale methoden Nederlands voor het vmbo, havo/vwo en mbo. Veel educatieve uitgaven zijn door haar handen gegaan. Eentje springt eruit: een literatuurmethode Nederlands waaraan zij vanaf de eerste tot en met de vierde editie met hetzelfde team heeft samengewerkt.