Enquête – Wat is de positie van Educatieve Auteurs in 2020

14 september 2020

Doe mee aan ons onderzoek!

Ben jij werkzaam als educatief auteur? Maak jij educatief lesmateriaal of werk jij mee aan educatieve projecten? Doe dan mee aan ons onderzoek voor educatieve auteurs en vul onze enquête in! Dit kost je ongeveer 12 minuten en is volledig anoniem. 

Sterkere positie

De Educatieve Auteurs van de Auteursbond willen door middel van deze enquête beter zicht krijgen op het werk en de werkomstandigheden van educatieve auteurs in Nederland. We gebruiken de resultaten voor het verder versterken van de positie van educatieve auteurs. Bijvoorbeeld in onderhandelingen over het modelcontract met de uitgeverijen of in het adviseren over juridische kwesties.

Waarom dit onderzoek?

In 2013 is voor het eerst onderzoek gedaan onder educatieve auteurs en dat leverde toen het beeld op van een beroepsgroep die enthousiast is over het werk, maar daarnaast te maken heeft met steeds lagere beloningen. Bovendien lieten de contracten vaak te wensen over.

De Educatieve Auteurs van de Auteursbond zijn benieuwd hoe educatieve auteurs er anno 2020 voor staan. Zijn zij nog steeds enthousiast, zijn beloningen beter of juist nog slechter geworden en hoe tevreden zijn de auteurs met hun contracten? Ook willen we graag weten hoe onze activiteiten worden gewaardeerd.

Resultaten

Begin 2021 presenteren we de resultaten in EduSchrift en op de website van de Auteursbond.

Vul onze enquête in!

Doe mee! Je hebt tot 31 oktober de tijd!