Bestuur Journalistiek / Non-fictie

Bambi Bogert 

Bambi Bogert (1966) begon haar journalistieke carrière op 18-jarige leeftijd als popjournalist. Ze schreef o.a. voor Hitkrant, Popfoto, Muziek Expres, OOR en MixMag, en werkte als redacteur en verslaggever voor televisieprogramma’s als Countdown, Music Scene en het Britse Rapido en Eurotrash. Als human interest-verslaggever werkte zij jarenlang voor Nieuwe Revu en publiceerde in diverse media in binnen- en buitenland, waaronder Het Parool, Volkskrant, LINDA, Marie Claire, Bright, Time Out, The European en VICE. Ook was zij als tolk/vertaler verbonden aan diverse vertaalbureaus en werkte als copywriter voor reclamebureaus. Vanaf de jaren negentig woonde Bambi afwisselend in steden als Londen, New York, Berlijn en Frankfurt, waar zij als programmamaker werkzaam was voor o.a. ABC News, MTV Europe en ARTE. Haar documentaires werden vertoond op het Rooftop Film Festival. Als freelancer van het eerste uur zet Bambi zich graag in voor betere werkomstandigheden voor collega-zzp’ers en creatieven. Empowerment, onderlinge verbinding en solidariteit zijn voor haar belangrijke thema’s. Bambi woont in Amsterdam en werkt momenteel aan het herschrijven van een boek en verschillende creatieve campagnes. Ze is altijd op zoek naar avontuur en zou het schrijven liefst combineren met zelfstandig documentairemaken. Hiertoe ontwikkelde ze onlangs nog een aantal televisieformats.

Marjolein Hermes (secretaris)

Marjolein Hermes (1985) begon zo’n twintig jaar geleden als radiopresentator bij KinkFm in Hilversum. Als jonge spring in ’t veld interviewde ze (inter)nationale muziekbands en deed ze verslag van o.a. Lowlands en Crossing Border (Den Haag). Daarnaast heeft ze een aantal jaren als freelanceschrijver gewerkt bij CuBra en ONGEkUNSELD. Inmiddels heeft deze onderwijsontwikkelaar in hart en nieren al diverse lesmethodes ontwikkeld, staat ze al ruim vijftien jaar voor de klas op het mbo als docent Nederlands en burgerschap en werkt ze bij het Koning Willem I college in de rol van onderwijsontwikkelaar en is ze voorzitter van taalcoaches. Stilzitten komt bij Marjolein niet voor. Sinds 2020 is ze, naast alle onderwijsactiviteiten, eigenaar van Uitgeverij Jasmijn. Dit jonge en eigenwijze bedrijf is gespecialiseerd in taboedoorbrekende non-fictie met een rauw randje. Denk hierbij aan: ptss, narcisme, autisme, filosofie of donorkinderen. Omdat schrijven en interviewen bij haar in het bloed zitten, schrijft Marjolein zelf mee en interviewt ze de gastschrijvers voor de podcast van de uitgeverij.

Delphine Bedel

Delphine Bedel (zij/haar) is een feministische kunstenares, auteur en uitgever, met een achtergrond in kunst, fotografie en design. Ze werkt samen met internationale culturele instellingen om tentoonstellingen, publicaties, conferenties en onderzoeksprojecten te organiseren. Ze schrijft voor boeken en tijdschriften.Haar onderzoek richt zich op feministisch publiceren en beeldcultuur. Bedel is directeur van Meta/Books, mede-oprichter en voorzitter van Engagement Arts NL en mede-oprichter van de Roadmap for Equality in the Arts. Ze is lid van de German Photography Academy. Zij studeerde and UCA – University for the Creative Arts (UK) en de Rijksakademie van Beeldende Kunsten (NL).

Lucette ter Borg

Lucette ter Borg (1962) werkte vanaf 1990 vele jaren als kunstredacteur en later ook in leidinggevende posities bij NRC Handelsblad, de Volkskrant en weekblad Vrij Nederland. Vanaf het begin van haar journalistieke loopbaan is zij gedreven geweest door een hang naar rechtvaardigheid en gelijkheid. Daarvan getuigen haar onderzoeksverhalen over joodse roofkunst, het gebrek aan kunstenaarshonoraria, diversiteit en grensoverschrijdend gedrag in de kunst.  Vanaf 2007 is zij overtuigd zzp’er. Naast haar journalistieke werk maakt zij tentoonstellingen, schrijft essays en romans. Ze heeft een zoon en woont samen met een pleegdochter, een zwerfhond, een zwerfkat en een heleboel planten. Bij de Auteursbond wil zij zich onder andere inspannen om de tarieven voor freelance-journalisten te verbeteren.