Nieuwsdatabank LexisNexis

Ruim dertig jaar nieuws en achtergronden uit Nederlandse en internationale geschreven media is voor leden beschikbaar met een aantrekkelijke korting op het gebruikelijke zakelijke abonnement. De Auteursbond en het online nieuwsarchief van LexisNexis bieden twee voordelige versies aan van deze ledenservice.

Abonnement Nederland: bijna alle artikelen van Nederlandstalige kranten, tijdschriften en nieuwssites van de afgelopen dertig jaar, met dagelijkse aanvullingen en de mogelijkheid om alerts in te stellen voor onderwerpen die je speciale belangstelling hebben. Dit kost je € 8,80 per maand in 2024.

Abonnement internationaal: dezelfde Nederlandse bronnen, aangevuld met buitenlandse titels in de grote wereldtalen, waaronder The Guardian en The New York Times, maar ook The China Daily, Die Zeit, Corriere della Sera, Terra Brasil, Cumhuriyet en diverse persbureaus.

Voor toegang tot regionaal, nationaal én internationaal nieuws betaal je € 15,39 per maand in 2024.

Het abonnement op LexisNexis ga je aan voor een jaar vanaf het moment dat je start. Het abonnement wordt per kalenderjaar stilzwijgend verlengd. Opzeggen moet vóór 1 december van het lopende jaar.

Zo werkt het

De LexisNexis-databank is te raadplegen via de website van LexisNexis. Om de dienst af te nemen, vraag je een abonnement aan via bureau@auteursbond.nl. Je geeft aan of je een abonnement wilt op nationaal of internationaal nieuws. Je krijgt dan een factuur van de Auteursbond toegestuurd.
Na betaling van de factuur krijg je je inloggegevens toegemaild en heb je direct toegang tot het nieuwsarchief van LexisNexis. Het abonnement wordt jaarlijks gefactureerd.