Nieuwsdatabank LexisNexis

Ruim dertig jaar nieuws en achtergronden uit Nederlandse en internationale geschreven media is voor leden beschikbaar met een aantrekkelijke korting op het gebruikelijke zakelijke abonnement. De Auteursbond en het online nieuwsarchief van LexisNexis bieden twee voordelige versies aan van deze ledenservice.

Abonnement Nederland: bijna alle artikelen van Nederlandstalige kranten, tijdschriften en nieuwssites van de afgelopen dertig jaar, met dagelijkse aanvullingen en de mogelijkheid om alerts in te stellen voor onderwerpen die je speciale belangstelling hebben. Dit kost je € 6,67 per maand (exclusief btw).

Abonnement internationaal: dezelfde Nederlandse bronnen, aangevuld met buitenlandse titels in de grote wereldtalen, waaronder The Guardian en The New York Times, maar ook The China Daily, Die Zeit, Corriere della Sera, Terra Brasil, Cumhuriyet en diverse persbureaus.

Voor toegang tot regionaal, nationaal én internationaal nieuws betaal je € 12,50 per maand (exclusief btw).

Het abonnement op LexisNexis ga je aan voor een jaar vanaf het moment dat je start. Na een jaar is het abonnement per maand opzegbaar.

Zo werkt het

De LexisNexis databank is op dit moment nog te raadplegen via de website van de Freelancers Associatie, een van de voorgangers van de Auteursbond. Om de dienst af te nemen, vraag je eerst een inlog aan via bureau@auteursbond.nl. Nadat je bent ingelogd op www.freelancersassociatie.nl kun je op je persoonlijke pagina verder naar de omgeving van LexisNexis. Bij je eerste bezoek abonneer je je op het ‘Nederlandse nieuws’ of ‘Nederlands + Internationaal nieuws’. De betaling voor het eerste jaar verloopt via Ideal, waarna je direct toegang krijgt tot het nieuwsarchief van LexisNexis. Voor je zakelijke administratie ontvang je op het bij de Auteursbond bekende mailadres een factuur.