Katja Lubina volgt Maarten Treurniet op als nieuwe secretaris van de Dutch Screenwriters & Directors (DS&D)

27 juni 2024

Dutch Directors Guild (DDG) en Netwerk Scenarioschrijvers Auteursbond zijn verheugd Katja Lubina begin september 2024 te verwelkomen als nieuwe secretaris van hun gezamenlijke alliantie, Dutch Screenwriters & Directors (DS&D).  Zij volgt daarmee Maarten Treurniet op, die de rol van secretaris op interim basis heeft vervuld. Maarten zwaait per 1 juli 2024 officieel af als secretaris.

Het bestuur van zowel DDG als Netwerk Scenarioschrijvers is opgetogen in Katja een ervaren, onderlegde en verbindende secretaris te hebben gevonden. Als gepromoveerd jurist met een passie voor kunst en cultuur is zij bijzonder op haar plek in deze functie. Met enthousiasme zal ze haar kennis en vaardigheden inzetten om de belangen van schrijvers en regisseurs te behartigen.

DDG en Netwerk Scenarioschrijvers zijn Maarten Treurniet bijzonder erkentelijk voor zijn inzet en toewijding, hij heeft de DS&D daarmee een vliegende start gegeven. Maarten zal zich als bestuurslid van DDG en de Creatieve Coalitie blijven inzetten voor de positie en de rechten van filmmakers.

DS&D

DS&D is in het leven geroepen om de samenwerking tussen de twee vakverenigingen te versterken om gezamenlijk te professionaliseren. Beide verenigingen blijven onafhankelijk van elkaar bestaan, met hun eigen voorzitters, besturen, bureaus en leden. Secretaris Katja Lubina is de verbindende factor die de gezamenlijke belangen van de leden behartigt. Deze samenwerking wordt mogelijk gemaakt door Lira Fonds en VEVAM Fonds.