Lira keert reprorechtvergoedingen uit aan vak-, wetenschappelijke- en educatieve auteurs

13 juli 2020

Lira keert vanaf dit jaar de beschikbare reprorechtvergoedingen uit aan de tekstauteurs van wetenschappelijke boeken en tijdschriften, vakbladen, vakboeken en educatieve geschriften. Voorheen werden de vergoedingen voor deze auteurs verdeeld via de uitgevers.

Stichting Reprorecht int vergoedingen voor (digitaal) kopiëren van boeken, kranten en tijdschriften bij de overheid, het onderwijs en het bedrijfsleven. Lira ontvangt het deel van deze vergoedingen dat is bestemd voor tekstauteurs.

Schrijvers van werken in deze categorieën worden binnenkort tevens geïnformeerd door Stichting Reprorecht en hun uitgever(s). Meer informatie over de veranderingen in het stelsel voor de verdeling en uitkering van de reprorechtvergoedingen kun je vinden op de website van Stichting Reprorecht.

Ben je nog niet bekend met reprorechtvergoedingen, of heb je deze nog nooit ontvangen? Mogelijk kom je wel in aanmerking als je je meldt bij Lira. Op de portal van Lira kun je je aanmelden. Zij informeren je dan verder over de procedure om jouw reprorechtvergoeding te ontvangen.

Mocht je onverhoopt geen brief van jouw uitgever(s) hebben ontvangen, dan horen wij dat graag. Je kan dan een melding sturen (met de naam van jouw uitgever(s)) naar jurist@auteursbond.nl.