Luister nu: Podcast Verse Tekst uit de la

8 juni 2020

Vanaf 8 juni verschijnt vier weken lang op maandag een nieuwe aflevering van de podcast Verse tekst uit de la. Hadewych Minis, Joy Delima en Jacob Derwig lezen (nog) niet gespeelde toneelteksten.

  • 8 juni: En zo zou het een nooit meer het ander zijn – Vincent van der Valk  
  • 15 juni: De golem van Molenbeek – Bruno Mistiaen
  • 22 juni:  Het gemoed van Ricardo – Sarah Blok
  • 29 juni: Dubbelgangers – Eva Jansen Manenschijn

De podcast wordt gemaakt door Floor van Lissa, schrijver & maker van de Podcast Tekst uit de la. Hadewych Minis, Joy Delima en Jacob Derwig lezen een fragment van de geselecteerde tekst en bespreken de scène na met schrijver en theatermaker Frank Siera (afgevaardigde leesteam Verse Tekst).

Floor van Lissa, Jacob Derwig, Hadewych Minis, Joy Delima tijdens de opnamen. Op de achtergrond Sarah Blok. Foto: Inigo Garayo

Verse tekst

Verse Tekst is sinds 2005 een open inzendronde van het Platform Theaterauteurs voor nog niet gespeelde toneelteksten van toneelschrijvers uit Nederland en Vlaanderen. Dit jaar wordt het georganiseerd in samenwerking met de Auteursbond en De Nieuwe Toneelbibliotheek. Het leesteam (Joris van der Meer, Bodil de la Parra, Frank Siera, Sanne Nouws en Rob de Graaf) las 64 niet geënsceneerde theaterteksten. Uit deze inzendingen selecteerde het team drie teksten (zie ook de theaterkrant). Deze drie teksten verschijnen dit jaar ook in de reeks van De Nieuwe Toneelbibliotheek en er zijn recensies van de teksten door dramaturg Joris van der Meer te lezen op DeClaus op de Theaterkrant. 

In de vierde aflevering van de podcast wordt een tekst gelezen van Eva Jansen Manenschijn, die dit jaar het Charlotte Köhler Stipendium voor Toneel kreeg toegewezen.