Bestuur Netwerk Scenarioschrijvers

Dorien Goertzen (voorzitter)

Dorien Goertzen (1972) studeerde Rechten aan de UvA en specialiseerde zich in Intellectueel Eigendom. Na haar studie werkte ze jarenlang op verschillende plekken in de filmdistributie. Vanaf 2011 combineerde ze een eigen digitale filmdistributie bedrijf (Doco Digital) met het schrijven van scenarios tot ze drie jaar geleden fulltime voor het schrijven koos. Dorien heeft meegeschreven aan alle seizoenen van NIEUWE BUREN. De opnames van haar laatste scenario WAT IS DAN LIEFDE? beginnen in oktober 2018 en de film zal in 2019 in de bioscoop te zien zijn. Verder is ze adviseur voor de Raad voor Cultuur.

Pieter Bart Korthuis (voorzitter)

Pieter Bart Korthuis (1971) studeerde aan de Nederlandse Film en Televisieacademie en de Centro de Capacitación Cinematográfica in Mexico Stad. Hij was bedenker en (hoofd)schrijver van de eerste drie seizoenen van de hitserie PENOZA, die in vijf landen werd geremaked waaronder de VS, Zweden en Rusland. De serie was winnaar van de Zilveren Krulstaart en werd genomineerd voor de prestigieuze Lira Scenarioprijs. Korthuis was showrunner van twee seizoenen VECHTERSHART en regisseerde ook enkele afleveringen. Daarnaast schreef hij  de jeugdserie TROLLIE als ook de telefilms TAARTMAN en DE STERKSTE MAN VAN NEDERLAND (winnaar Prix D’Europa en genomineerd voor de internationale Emmy.) Laatstgenoemde film schreef hij samen met Maarten Lebens met wie hij ook werkte aan de speelfilm GEK VAN ORANJE.

Aliefka Bijlsma

Aliefka Bijlsma (1972) is schrijver en creatief producent. Ze is geboren op Curaçao en heeft haar hele jeugd in het buitenland gewoond. Ze studeerde rechten, werkte enige tijd op Curaçao in de advocatuur om vervolgens in Amsterdam de overstap naar de film & tv sector te maken. Ze schreef onder meer twee romans, meerdere opiniestukken, artikelen en scenario’s. Daarnaast zet ze nog altijd haar juridische expertise in voor verschillende werkzaamheden binnen de sector. Aliefka is tevens adviseur meerjarensubsidies Letteren en tweejarige regeling Letteren & Podiumkunsten, Amsterdam Fonds voor de Kunst.

Matthijs Bockting

Matthijs Bockting (1987) studeerde aan de HKU waarna hij in 2013 afstudeerde als scenarist aan de Filmacademie. Direct na zijn afstuderen richtte hij schrijverscollectief WINCHESTER MCFLY op, waarmee hij schreef aan series en films als SMERIS, ARES, VLIEGENDE HOLLANDERS en BANKIER VAN HET VERZET. Samen met schrijver/regisseur Eva M.C. Zanen won Matthijs een Zilveren Krulstaart voor zijn single play HOE HET ZO KWAM DAT DE RAMENLAPPER HOOGTEVREES KREEG. Op dit moment schrijft Matthijs o.a. aan de zesdelige serie LAURA H. en de psychologische horrorfilm HOUT. Met deze laatste film gaat hij terug naar zijn roots en hoopt ooit zijn gedroomde meesterwerk te kunnen schrijven: Amarcord in de Achterhoek. 

Bert Bouma

Bert Bouma (1964) studeerde Bedrijfskunde en Communicatiewetenschap en besloot vervolgens scenarioschrijver te worden. Sinds 1993 schreef hij voor vele series in alle genres, waaronder HOTNEWS.NL (winnaar Cinekid Publieksjury en Gouden Beeld) enFLIKKEN MASTRICHT. Ook schreef hij vier telefilms, waarvan BLOEDBROEDERS (samen met Jan Bernard Bussemaker) ook in de bioscoop te zien was, vijf Gouden Kalf-nominaties kreeg en geselecteerd werd voor het Filmfestival van San Sebastian. Telefilm OOM HENK won zowel Best Foreign Feature als de Special Jury Award op het World Fest Houston International Film Festival. De samen met regisseur Sander Burger geschreven speelfilm DE VEROORDELING gaat  op 2 september in première, maar won al wel een aantal prijzen op het Seattle Film Festival, waaronder Best Adapted Screenplay.

Randy Oost

Randy Oost (1989) richtte zich studeerde aan de Nederlandse Filmacademie waar hij zich richtte op de unieke potentie van series als medium. Bij zijn afstuderen ontving hij de AVROTROS Scenarioprijs, waarna hij afleveringen schreef voor CENTRAAL (TEEF: nominatie Prix Europa), ONZE STRAAT (MAY: winnaar Gouden Kalf), en MOCRO MAFFIA (seizoen 3: winnaar Gouden Kalf). Vervolgens verhuisde hij naar Berlijn voor het postacademisch trainingsprogramma Serial Eyes, dat zich richt op het schrijven en produceren van series in internationale context. Terug in Nederland brengt hij in praktijk wat hij daar geleerd heeft.

Annelouise Verboon-van Naerssen 

Annelouise Verboon-van Naerssen (1968) studeerde scenarioschrijven aan de UCLA. In Los Angeles werkte ze als ‘reader’ voor een kleine producent. Terug in Nederland begon ze haar carrière als hoofdschrijver van de regiosoaps DE HEMELPOART en NACHTEGAAL EN ZONEN. Daarna schreef  en co-schreef ze verschillende speelfilms, waaronder VERLIEFD OP IBIZA, TOSCAANSE BRUILOFT, ONZE JONGENS en 100% COCO en werkte ze zowel als hoofdschrijver en als dialoogschrijver aan diverse series waaronder SAMEN, VOETBALVROUWEN, VERLIEFD OP IBIZA DE SERIE en DE LUDWIGS.