Jeugdboekenschrijvers

Dromers, doeners, denkers, zoekers, grappenmakers, mijmeraars, letterwerkers, fantasten, realisten, verhalenmakers, opvoeders, inspiratoren, uitvinders, toekomstvoorspellers, sprookjesvertellers, magiërs, moraalridders, woordtovenaars, ….

Zakelijke én culturele belangen

Al mensenlevens lang verenigen kinderboekenschrijvers zich om hun eigen belangen, en het belang van het geschreven woord, met woord én daad te verdedigen. Schrijvers van naam en faam zetten zich in voor betere contracten en eerlijke vergoedingen én voor culturele educatie, een goed leesklimaat en aandacht voor de talige ontwikkeling van de jeugd.

Een fijn netwerk

Schrijvers werken vaak in stilte, misschien zelfs in afzondering; daarom treffen de Jeugdboekenschrijvers van de Auteursbond elkaar graag op inspirerende bijeenkomsten. We komen bij elkaar om te praten over nieuwe ontwikkelingen in het boekenvak, technische snufjes, de weg naar de lezer, rechtspositionele beslommeringen, hete hangijzers en prangende strijdvragen. Zo breiden we ons netwerk uit en ontstaan nieuwe ideeën en plannen.

Bestuur

  • Marcel van Driel (voorzitter)
  • Marion van de Coolwijk
  • Angelo Vergeer
  • Suzanne Wouda