Shortlist Gouden Strop bekend

6 mei 2020

Vijf auteurs maken kans op de Gouden Strop 2020, de prijs voor het beste spannende boek. De genomineerden zijn: Dominique Biebau met Russisch voor beginners (uitgeverij Vrijdag), Donald Nolet met Hoek (uitgeverij Cargo) Robert Pollack met De taak (uitgeverij Ambo Anthos), Esther Verhoef met Façade (uitgeverij Prometheus) en Jens Vern met De macht van K. (uitgeverij Volt).

Deze namen werden vandaag bekendgemaakt door juryvoorzitter Koen Voskuil via diverse kanalen van AD Media. Daarnaast heeft AD een podcast opgenomen over de Gouden Strop en de vijf genomineerden. Deze vijf werden door de jury gekozen uit 76 inzendingen van in totaal 35 uitgeverijen en imprints.

Winnaar(s)

De winnaar zal bekend worden gemaakt op 20 mei in een live middaguitzending op AD.nl om 16.30 uur. Tijdens deze uitzending zijn de vijf genomineerden via een scherm in de studio aanwezig. Ook de winnaar van de Schaduwprijs zal in deze uitzending bekend worden gemaakt.

Online

Vanwege de coronacrisis is het helaas niet mogelijk de uitreiking tijdens een publieke bijeenkomst te organiseren. Voor de bekendmaking van de genomineerden en voor de uitreiking van de Gouden Strop en Schaduwprijs heeft de Stichting Gouden Strop in AD Media een enthousiaste partner gevonden die de auteurs breed onder de aandacht zal brengen, zowel online, in print als via audio (Podcast).

Jury

Naast voorzitter Koen Voskuil (verslaggever en misdaadjournalist AD) bestaat de jury uit Anne Versloot (freelance recensent o.a. VN’s Detective & Thrillergids), Arno Ruitenbeek (freelance journalist en recensent o.a. VN’s Detective & Thrillergids), Petra Rijkelijkhuizen (Accountmanager e-Books bij de KB en voormalig uitgever) en Rolf Bos (freelance journalist en recensent o.a. Hebban.nl).

Kijk ook op www.ad.nl/degoudenstrop.

De Nederlandse Thrillerprijzen Gouden Strop en Schaduwprijs worden mogelijk gemaakt door de Stichting LIRA, de uitgevers en de Auteursbond.