7 mei 2023
Feestelijke theaterauteursborrel met een vakinhoudelijke aanloop

BOYERLEZING | UITREIKING CHARLOTTE KÖHLERPRIJS | VERSE TEKST

De Auteursbond i.s.m. Platform Theaterauteurs, De Nieuwe Toneelbibliotheek & De Versterking 

Boyerlezing

De tweejaarlijkse Boyerlezing wordt dit jaar gegeven door Magne van den Berg. De Boyerlezing is in het leven geroepen ter nagedachtenis aan schrijfster Marian Boyer, met als doel een bijzondere gast te eren en haar/hem/hen de ruimte te geven deze ‘lezing’ naar eigen wens in te vullen. Inspiratie staat centraal. Eerder kregen Judith Herzberg, Simon van der Geest, Willem de Wolf en Jetse Batelaan het podium. 

Uitreiking Charlotte Köhler Prijs

Diezelfde middag wordt de Charlotte Köhler Prijs uitgereikt (de winnaar is nog niet bekend gemaakt). De Charlotte Köhler Prijs is een belangrijke, driejaarlijkse prijs voor een auteur die een hoogstaand proza-, poëzie- of toneelwerk heeft geschreven. Aan deze prijs, die tevens als oeuvreprijs geldt, is een bedrag van € 15.000,- verbonden. Elke drie jaar komt een ander genre in aanmerking. Dit jaar is toneel aan de beurt. Eerdere winnende toneelschrijvers waren Ad de Bont, Rob de Graaf en Judith Herzberg.

Verse Tekst

Het derde onderdeel van deze middag is Verse Tekstde open inzendronde van Platform Theaterauteurs voor nog niet geënsceneerde toneelteksten. Een leesteam van dramaturgen, schrijvers, acteurs regisseurs zijn op dit moment nog bezig om de volgens hen drie meest opzienbarende teksten te selecteren. Op 7 mei worden deze teksten en schrijvers in het licht gezet.

Zoals de naam van de dag (enigszins in de geest van Magne van den Berg) al zegt: daarna drinken we graag met jullie een borrel, om door te praten over de middag, bij te kletsen over het vak of gewoon te roddelen over elkaars privéleven. Kortom, een mooie middag met tijd voor inspiratie, en met aandacht voor toneelschrijvers en schrijf-initiatieven om naar uit te kijken. We hopen jullie daar allemaal te mogen treffen!

Informatie

Start om

14:00

Eindigt om

16:15

Locatie

Theater Kikker

Utrecht

Sluit je aan!