Dag van het Scenario

Tijdens deze beroepsdag op het Nederlands Filmfestival komen scenaristen bijeen in de Utrechtse Schouwburg voor een inspirerende middag over de artistieke en praktische kanten van het vak scenarioschrijven.

De Dag van het Scenario opent met een vermaarde internationale hoofdgast, die zijn of haar visie geeft op het thema van dat jaar. In afgelopen jaren waren o.a. Camilla Ahlgren (THE BRIDGE), Olivia Hetreed (GIRL WITH A PEARL EARRING), Michael Hirst (THE TUDORS) en theoreticus David Kipen keynote speaker.

Naast de keynote speech van de hoofdgast is er ieder jaar een breed programma van lezingen, interviews, filmpjes en debatten van spraakmakende gasten. Ook de zaal wordt actief bij de gesprekken betrokken. Door de jaren heen zijn niet alleen scenarioschrijvers uitgenodigd, maar ook producers, journalisten, reclamemensen, gamedesigners, onderzoekers en andere gasten die discussies en gedachten losmaken.

De Dag van het Scenario is verbonden aan de Nationale Film Conferentie, een tweedaagse conferentie over de State-of-the-Art van de Nederlandse film en televisiesector.

Dag van het Scenario 2021: Oude paden over nieuwe wegen.
Tijdens de Dag van het Scenario onderzoeken we nieuwe vertelvormen. Wat is het belang van de scenarist? Welke overeenkomsten zijn er met traditionele film? En welke kansen bieden deze nieuwe vormen?