Dag van het Scenario

Tijdens deze beroepsdag op het Nederlands Filmfestival komen scenaristen bijeen in de Utrechtse Schouwburg voor een inspirerende middag over de artistieke en praktische kanten van het vak scenarioschrijven.

De Dag van het Scenario opent met een vermaarde internationale hoofdgast, die zijn of haar visie geeft op het thema van dat jaar. In afgelopen jaren waren o.a. Camilla Ahlgren (THE BRIDGE), Olivia Hetreed (GIRL WITH A PEARL EARRING), Michael Hirst (THE TUDORS) en theoreticus David Kipen keynote speaker.

Naast de keynote speech van de hoofdgast is er ieder jaar een breed programma van lezingen, interviews, filmpjes en debatten van spraakmakende gasten. Ook de zaal wordt actief bij de gesprekken betrokken. Door de jaren heen zijn niet alleen scenarioschrijvers uitgenodigd, maar ook producers, journalisten, reclamemensen, gamedesigners, onderzoekers en andere gasten die discussies en gedachten losmaken.

De Dag van het Scenario is verbonden aan de Nationale Film Conferentie, een tweedaagse conferentie over de State-of-the-Art van de Nederlandse film en televisiesector.

Dag van het Scenario 2022: De sterkste schakel
Hoe maak je van jouw scenario een zo sterk mogelijke fundering waar de rest van de filmketen verder op kan bouwen? Aan de hand van het overkoepelende thema ‘toegankelijkheid’ komen diverse scenarioschrijvers aan bod en onderzoeken we hoe zij hun scenario’s toegankelijk maken voor iedereen in de keten – van woord tot scherm.