Nieuw op de boekenmarkt: Immer
2 maart 2022

De boekenmarkt is weer een speler rijker: de app Immer. Immer streeft ernaar om de beste leesapp voor op je telefoon te worden. Wat betekent de komst van Immer voor jou als auteur? Hieronder vind je de belangrijkste vragen en antwoorden.

Wat is Immer precies?

Immer is een gratis app die beweert je te helpen meer, makkelijker en fijner boeken te lezen op je telefoon of tablet. Innovaties zoals stapels, sessies en porties helpen je het juiste boek te vinden, proberen, kopen en uitlezen. De app is te downloaden via de App Store en Google Play.

Welke boeken zijn op Immer te vinden?

Momenteel bevindt Immer zich nog in een testfase. Op dit moment zijn er een paar honderd boeken in de app te vinden. Het gaat zowel om oorspronkelijk Nederlandse boeken als om vertalingen, en zowel om fictie als non-fictie. Neem zelf een kijkje om te zien of jouw boek ertussen staat.

Mijn boek staat op Immer. Krijg ik hiervoor betaald?

Dat zou wel moeten. Immer mag jouw boeken niet zomaar publiceren, maar maakt hiervoor afspraken met de uitgevers. De meeste auteurs verlenen aan hun uitgever een licentie om ook e-boeken te (laten) exploiteren. Daarover wordt een vergoeding afgesproken. Ook in de Modelcontracten van de Auteursbond en de LUG/GAU (te vinden in onze kennisbank) zijn hierover bepalingen opgenomen.

Ik heb een juridische vraag over Immer. Waar kan ik terecht?

Leden van de Auteursbond kunnen hun contracten en andere juridische vragen altijd voorleggen aan onze juristen via jurist@auteursbond.nl.